Valitse sivu

Kohti juhlaa – kullanhohtoinen asetelma

Juhlava asetelma syntyy rohkeista väreistä ja kultaisiksi värjätyistä materiaaleista

Suuret, kuivatut palmun suojuslehdet sopivat täydellisesti asetelma-astiaksi. Niiden muoto on kovera, joten kukkaksieni on helppo asetella niiden sisään. Sienipidikkeet pitävät sienen tukevasti kiinni pohjassa. Soikea ja matala asetelma asettuu hyvin esimerkiksi kattuksen keskelle, ja spraymaalin avulla materiaalit voi värjätä juhlan teemaan sopivaksi. Viimeisen silauksen asetelmalle antavat koristekuppeihin sujautetut led-kynttilät.

asetelma
‘Kohti juhlaa’ -asetelman toteutti Vuoden 2020 nuori floristi Mervi Juurikka

‘Kohti juhlaa’ -asetelman toteutti vuoden 2020 nuoreksi floristiksi nimetty Mervi Juurikka. Asetelman pohjalla on käytetty tuuheaa aitopihtaa (Abies procera) ja lämpimissä sävyissä loistavaa ihmepensasta (Codiaeum variegatum). Vaaleankeltainen perhoskämmekkä (Phalaenopsis) on sievä ja arvokkaan näköinen. Lisukekukkina toimivat värjätty pellava (Linum), syksyinen maksaruohoa (Sedum) sekä hento ikiviuhko (Limonium).

asetelma
Kultaiseksi värjätty materiaali tekee asetelmasta juhlavan

Kukka-asetelma ’Kohti juhlaa’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: