Valitse sivu

Kohti keltaista – Pääsiäisen aurinkoiset ruukkukukat ihastuttavat pirteydellään, mikä on sinun suosikkisi?

Kevään keltaiset ruukkukukat

Kevät on täällä ja keltainen väri valtaa kotiemme sisustuksen. Pääsiäisen ruukkukukat hehkuvat kauniissa keltaisissa sävyissä. Mikä on sinun suosikki keltaisista ruukkukukista? Listasimme suosituimmat keltaiset pääsiäisajan ruukkukukat. Lue hoito-ohjeet, joilla saat kukkivat ruukkukukat kestämään pitkälle pääsiäisen jälkeenkin.

Perhoskämmekkä – Phalaenopsis

Kaunis perhoskämmekkä eli perhosorkidea ihastuttaa suloisella keltaisella kukinnollaan. Perhosorkidea pitää valoisasta paikasta, mutta suojaa se suoralta auringon paahteelta. Vetoa kasvi ei siedä, joten älä sijoita perhosorkideaa vetoisalle ikkunalaudalle. Kestää melko hyvin kuivuutta, orkidea varastoi vettä lehtiinsä sekä juuriinsa. Orkidean juurien väri paljastaa veden tarpeen, kuiva juuri on hopeanharmaa, kostea juuri on vihreä. Odota siis, että juuri hopeoituu, upota ruukku kädenlämpöiseen veteen muutamaksi minuutiksi (kunnes juuret ovat vaihtaneet värinsä vihertäviksi). Normaali kasteluväli vaihtelee viikosta kahteen. Lannoitetaan orkidealannoitteella lannoitepurkin ohjeiden mukaisesti. Kun kasvualusta alkaa maatua ja kukinta heikentyä, on aika vaihtaa kasvualusta. Käytä kasvualustana Orkideamultaa.

Kalla eli huonevehka – Zantedeschia

Kaunis, trumpettimainen kukinto on katseenvangitsija! Kallaa kastellaan runsaasti ja säännöllisesti. Kallat ovat kostean ilmaston kasveja, joten ne pitävät sumuttelusta! Voit sumutella kasvia aina kastelun yhteydessä. Lannoita kasvukaudella keväästä syksyyn n. kerran viikossa. Viihtyy valoisalla ja puolivarjoisalla paikalla, suojaa suoralta auringon paahteelta. Huonevehka pitää lepokauden talvella viileässä, jolloin sitä ei kastella. Lepokauden jälkeen, keväällä, istuta huonevehka uudelleen ja aloita kastelu vähitellen.

Ruusubegonia – Begonia Elatior-Ryhmä

Ruusubegonia tunnetaan myös nimellä Pauliinabegonia! Kastellaan tasaisesti, pintamulta saa kevyesti kuivahtaa kastelukertojen välissä. Ei saa päästää kuivumaan kokonaan, eikä pitää liian märkänä. Pitää lannoittamisesta, joten laimeaa lannoitetta voi lisätä jokaisella kastelukerralla. Kukkii ulkona pidempään kuin sisällä. Viihtyy valoisalla sekä puolivarjoisella ja varjoisella paikalla. Suora auringonpaiste voi haalistaa kasvin värejä. Sisäkukkana pidettäessä käytetään tavan kukkamultaa, ulkokukkana se voidaan istuttaa kesäkukkamultaan. Nypi kuihtuneet kukat.

Ruukkugerbera – Gerbera x cantabrigiensis

Iloinen gerbera tuo auringonpaisteen kotiisi! Gerbera tunnetaan myös nimellä sädelatva. Kastele usein, mutta vähän kerrallaan. Gerbera pitää tavallisesta kukkamullasta, se vaatii usein kastelua mutta ei saa seistä märkänä pitkään. Pintamulta saa kuivahtaa kastelukertojen välissä. Älä kastele kasvia, vaan kastele ruukun reunalta tai altakasteluruukun avulla. Lannoitetaan kasvukaudella, keväästä syksyyn. Ruukkugerbera viihtyy valoisassa paikassa, mutta ei siedä suoraa auringonpaahdetta.

Narsissit – Narcissus

Perinteinen pääsiäiskukka! Narsissi viihtyy valoisassa ja puolivarjoisessa paikassa. Kasvualusta olisi hyvä olla vettä läpäisevä. Viihtyy huoneilmaa viileämmässä paikassa. Kastellaan niukasti. Kukinnan jälkeen leikkaa kuihtuneet varret pois ja istuta kukkasipulit puutarhaasi. Paras istutusaika on syksyllä, jolloin kukkasipulit ehtivät juurtua hyvin seuraavaa kevättä ajatellen. Valitse puutarhastasi valoisa kasvupaikka.

Tulilatva – Kalanchoë blossfeldiana-Ryhmä

Kestävä tulilatva on kaunis pääsiäiskukka! Se sopii mainiosti myös kukkaistutuksiin. Tulilatva on erittäin helppohoitoinen. Se pitää valosta ja pärjää jopa suorassa auringonvalossa, joten voit huoletta laittaa sen eteläiselle ikkunalaudalle. Suojaa se kuitenkin kesällä kuumimmalta auringonpaahteelta. Kastellaan säännöllisesti. Multa kannattaa pitää kevyen kosteana. Kuivahtaminen ei kuitenkaan ole kohtalokasta, kasvi sietää ennemmin liian kuivaa kuin liikaa märkyyttä. Lannoitetaan kukinnan aikana muutaman viikon välein.

Ruukkuruusu – Rosa

Klassinen ruusu on kaunis ruukkukukka! Ruukkuruusu on hyvä laittaa ruukkuun, jossa on pohjassa reikä. Ruukkuruusua kastellaan säännöllisesti ja tasaisesti. Lannoita ruukkuruusua joka toinen viikko kasvukaudella, keväästä syksyyn. Kuihtuneet kukat leikataan pois. Kukinnan jälkeen tehdään voimakas leikkaus, joka voi johtaa uuteen kukintaan. Viileä ja valoisa paikka on suotuisin ruukkuruusulle, älä sijoita auringon paahteeseen.

Lähetä aurinkoinen kukkatervehdys!

Yllätä ystäväsi tai lähimmäisesi keväisellä ruukkukukalla!  Klikkaa sivuille eKukka.fi ja kirjoita hakukenttään osoite, postinumero tai paikkakunta, jonne haluat aurinkoisen kukkatervehdyksen lähettää! Valitse sen jälkeen mieleisesi kukkakauppa ja klikkaa kukkaostoksille. Valitse mieleisesi kukat, halutessasi voit liittää kukkalähetykseen kortin ja toiveet toimitukseen liittyen. Täytä tiedot lähettäjästä sekä vastaanottajasta. Klikkaa maksupalveluun ja valitse sopivin tapa maksaa tilaus. Tilauksen maksettuasi saat vahvistusviestin eKukkakauppiaaltasi!

Avainsanat: