Valitse sivu

Kotimainen jaloleinikki ruukussa

Jaloleinikki ihastuttaa myös ruukkukukkana

Martin Tarhan kauniit, kotimaiset jaloleinikit (Ranunculus asiaticus) tuovat raikkaan tuulahduksen alkavasta keväästä. Jaloleinikki on suosittu niin leikkokukkana kuin ruukkukukkanakin. Ihastuttavan, suloisen kukinnon värikirjo on laaja: jaloleinikkiä voit löytää punaisen, valkoisen, keltaisen ja oranssin eri sävyissä.

jaloleinikki

Jaloleinikin hoito-ohjeet

  • Sijoita viileään ja valoisaan paikkaan
  • Vältä auringonpaahdetta
  • Tasainen kastelu aluslautasen kautta
  • Kevyt lannoitus kastelun yhteydessä
  • Poista huonot lehdet

Jaloleinikki pitää valoisasta kasvupaikasta. Viileys auttaa kukintaa pysymään kauniina pidempään. Auringonpaahde nuuduttaa kukat sekä lehdet. Jaloleinikkiä täytyy kastella tasaisesti aluslautasen kautta, mutta varo liikakastelua, sillä märkyys mädännyttää herkästi pehmeät varret. Voit lannoittaa jaloleinikkiä kevyesti kastelun yhteydessä. Huonot ja kellastuneet lehdet on hyvä poistaa varovasti.

jaloleinikki

Jaloleinikki varastaa huomion kukkapenkissä

Voit istuttaa jaloleinikin keväällä ulos puutarhaasi! Jaloleinikki viihtyy sekä aurinkoisessa että puolivarjoisessa kasvupaikassa. Paikan tulisi olla myös suojaisa. Älä sijoita paikkaan, jossa aurinko pääsee paahtamaan koko päivän. Kuivina jaksoina jaloleinikkiä voi kastella, mutta varo tässäkin tapauksessa liikakastelua. Lannoitetta voi antaa kukinnan alkaessa. Jaloleinikin mukulat eivät kestä Suomen talvea, joten ne tulisi talvisäilyttää esimerkiksi viileässä, plussan puolella olevassa kellarissa.

Avainsanat: