Valitse sivu

Kotimainen pelargoni on aurinkoisen paikan väripilkku – katso hoitovinkit

Kuukauden kotimainen kasvi on pelargoni

Pelargoni (Pelargonium) on perinteinen kesäkukka, joka ihastuttaa erivärisillä kukinnoillaan. Vuoden ensimmäiset pelargoniat ovat Englanninpelargoniat (Pelargonium Grandiflorum) jotka lähtevät kohti kukkakauppoja ja koteja kukkivina jo helmikuussa Martin Tarhalta.

Martin Tarha kasvattaa vuosittain puutarhallaan yli 80 000 pelargoniaa, joista suurin osa on erikoispelargonioita. Pelargoniasta on saatavilla useita lajikkeita perinteisen kotipelargonian rinnalla, esimerkiksi Mårbackapelargoniaa sekä Fireworks-pelargoniaa. Mårbackapelargonian kausi alkaa äitienpäivän aikoihin.

Pelargonin kukinto voi olla yksinkertainen tai kerrottu. Istuta pelargoni ruukkuun, parvekelaatikkoon tai amppeliin lajikkeesta riippuen. Lue myös pelargonin hoito-ohjeet.

Pelargonin hoito-ohjeet

  • Sijoita lämpimälle, aurinkoiselle paikalle
  • Kastele ja lannoita säännöllisesti
  • Runsasravinteinen ja ilmava kasvualusta
  • Poista kuihtuneet kukat ja lehdet

Pelargonian ihanteellinen kasvupaikka on lämmin ja aurinkoinen.  Muista kastella sekä lannoittaa säännöllisesti – kestää toisinaan myös kuivuutta. Ihanteellisissa olosuhteissa ja oikein hoidettuna kukkii runsaasti koko kesän. Pelargoni viihtyy runsasravinteisessa ja ilmavassa kasvualustassa. Poista kuihtuneet kukat sekä lehdet varsineen, jotta pelargoni jaksaa kukkia runsaasti.

Avainsanat: