Valitse sivu

Kotimainen ruusubegonia

Kuukauden kotimainen kasvi on kestävä ruusubegonia

Ruusubegonia (Begonia Elatior-ryhmä) on yksi suosituimpia kukkivia ruukkukasveja ja se sopii huonekasviksi sekä kesäisin myös ulkokasviksi. Ruusubegoniaa kutsutaan myös nimellä Pauliinabegonia. Kukinto on runsas ja värivalikoima on laaja – valkoisen, oranssin, keltaisen sekä punaisen eri sävyt.

Ruusubegonia on kestävä perinteinen kukka. Se on monikäyttöinen – kaunis kukkalahja esimerkiksi syntymäpäivänä ja kestävyyden sekä helppohoitoisuuden ansiosta suosittu kukka myös hautausmailla. Suunnitteletko kukkia haudalle? Ruusubegonian kaveriksi sopii erinomaisesti esimerkiksi hopealehti, se on yhtä kestävä ja helppohoitoinen.

Näin hoidat ruusubegoniaa

  • Kastele tasaisesti
  • Sijoita valoisalle/puolivarjoisalle paikalle
  • Lannoita säännöllisesti
  • Nypi kuihtuneet kukat

Ruusubegoniaa kastellaan tasaisesti, pintamulta saa kevyesti kuivahtaa kastelukertojen välissä. Älä päästä kuivumaan kokonaan – ei siedä myöskään liikakastelua. Ruusubegonia pitää lannoittamisesta, joten laimeaa lannoitetta voi lisätä jokaisella kastelukerralla. Kukkii ulkona pidempään kuin sisällä. Ruusubegonia viihtyy valoisalla sekä puolivarjoisella ja varjoisella paikalla. Suora auringonpaiste voi haalistaa kasvin värejä. Sisäkukkana pidettäessä käytetään tavan kukkamultaa, ulkokukkana se voidaan istuttaa kesäkukkamultaan. Nypi kuihtuneet kukat.

Avainsanat: