Valitse sivu

Kukat naistenpäiväksi – mitä kukkien värit kertovat?

Lähetä elämäsi naiselle naistenpäiväkukat, joihin on piilotettu salainen viesti!

Ihmiset ovat viestittäneet kukilla tunteitaan kautta historian. Innostus kukkien symboliikkaan kukoisti erityisesti Viktoriaanisessa Englannissa ja Yhdysvalloissa. Kukkia käytettiin rakkauden, surun, kateuden ja kiintymyksen osoittamiseen. Tämän päivän symboliikka pohjautuu siis 1800-luvun kukkien kieleen.

Naistenpäivänä on hyvä hetki kertoa salatuista tunteistaan. Valitse elämäsi naiselle kukat värien mukaan!

Naistenpäivä, punaiset kukat

Punaiset kukat

Punainen ruusu on kukkamaailman tunnetuin rakkaudenosoitus. Punainen symboloi täydellistä rakkautta ja intohimoa – älä siis vie punaisia kukkia ensimmäisille treffeille, vaan säästä ne myöhemmäksi. Ruusujen lisäksi romanttisen punaista sävyä löytyy esimerkiksi kuvassa näkyvistä leinikeistä, joilla voi viestiä vastaanottajan viehättävyydestä ja vetovoimasta.

Naistenpäivä, vaaleanpunaiset kukat

Vaaleanpunaiset kukat

Vaaleanpunainen mielletään leikkisäksi väriksi. Se symboloi muun muassa positiivisuutta, ystävällisyyttä ja avoimuutta. Vaaleanpunaiset kukat sopivat lähes kenelle tahansa: äidille, tyttöystävälle tai kumppanille. Hortensiat näyttävät erityisen ihanilta ja pehmeiltä vaaleanpunaisena, ja niiden on uskottu kertovan vilpittömistä tunteista.

Naistenpäivä, keltaiset kukat

Keltaiset kukat

Keltainen on väreistä kaikkein energisin ja iloisin. Keltaiset kukat kertovat ystävyydestä, ja ne liitetään usein myös kevään ja kesän tuloon. Keväisistä kukista mimosa eli hopea-akaasia loistaa erityisen aurinkoisesti, ja se on monissa maissa naistenpäivän tunnuskukka. Esimerkiksi Italiassa mimosan ojentaminen naiselle on osoitus solidaarisuudesta. Varo keltaisia narsisseja, sillä ne kertovat itsekkyydestä – paitsi jos elämäsi nainen pitää narsisseista erityisen paljon.

Naistenpäivä, valkoiset kukat

Valkoiset kukat

Valkoinen kertoo puhtaudesta ja ikuisuudesta. Valkoisia kukkia käytetään erityisen paljon häissä, ja ajatukseen ikuisuudesta liittyy perinteistä romantiikkaa. Erityisesti liljan on ajateltu kantavan näitä ominaisuuksia, mutta kukkamaailmasta löytyy valtavasti muitakin valkoisia kukkia. Esimerkiksi napolinlaukka on ihastuttavan herkkä uutuus, joka ilahduttaa varmasti naistenpäivänä.

Naistenpäivä, siniset kukat

Siniset kukat

Suomalaisille sininen kertoo useimmiten isänmaallisuudesta, mutta kukkien maailmassa sininen voi symboloida muun muassa rauhaa, toivoa ja saavuttamatonta rakkautta. Puhtaansinisiä leikkokukkia on vain vähän, mutta esimerkiksi helmililja ja hortensia sopivat täydellisesti salattujen tunteiden kertomiseen.

Avainsanat: