Valitse sivu

Kukkakoristeet sadonkorjuujuhlaan

Sadonkorjuujuhlan pöytä katetaan nuokkuvaksi ja runsaaksi. Samaa teemaa sovelletaan myös kukkakoristeisiin, joissa toistuu sesongin leikkokukat ja ruskan sävyt.

Syksyllä tunnelmoidaan sadonkorjuuta. Suomalaisten perinnejuhla kekri on nostanut taas suosiotaan – mikä ihana tekosyy kattaa pöytä notkuvaksi!

Sadonkorjuujuhlien koristeluissa hyödynnetään ruskan eri sävyjä ja oman puutarhan antimia. Juhlapöydästä saa teeman mukaisen vaikka omaa puutarhaa ei olisikaan tai sen sato jäi odotettua pienemmäksi. Nappaa kaupasta mukaan kauden herkut ja koristele pöytä sesongin leikkokukilla!

Lue myös: Syksyn leikkokukat

syyskukat, sadonkorjuujuhla

Sadonkorjuujuhlan pöytäkattaus ottaa mallia runsaudensarvesta – runsaus, tuoreus ja sesonki ovat teeman avainsanoja.

Leikkokukat on aseteltu eriparisiin laseihin, kippoihin ja pulloihin. Osan tarjottavista voi ripotella kattauksen sekaan iloiseksi sekamelskaksi. Myös kynttilät ovat omiaan luomaan syksyistä tunnelmaa.

kukkakimppu, auringonkukka

Tunnelmallinen syyskimppu kruunaa kattauksen. Kattauksen keskelle aseteltu kimppu saa olla muodoltaan matala, mutta sivuille rönsyilevä. Näin kimpussa on kokoa, mutta se ei kuitenkaan peitä vastapäätä istuvan juhlavieraan kasvoja.

Tiesitkö, että minttua saa myös leikkokukkana? Ihanasti tuoksuva yrtti sopii loistavasti sadonkorjuuteemaan yhdessä auringonkukkien kanssa. Tässä kimpussa on käytetty myös pallo-ohdakkeita ja punaisia peruukkipensaan lehtiä.

Lue myös: Tunnelmalliset syyskimput

syyskranssi, ruskakranssi

Juhlakodin viimeistelee tietysti syksyinen kranssi. Syyskransseissa käytetään jo kesällä kuivattuja kukkia ja prässättyjä ruskalehtiä. Tämän kranssin päämateriaalina loistaa viime aikojen suosituin leikkovihreä, eukalyptus – tällä kertaa kuitenkin värjättynä. Keltainen, oranssi ja punainen väriaine on imeytetty lehtiin varsien kautta, joten lopputulos on luonnollisen näköinen.

Asettele kranssi näkyvälle paikalle keräämään katseita. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi ulko-ovi tai ruokapöydän pääty.

minttu, leikkominttu

Sadon hyödyntäminen jatkuu vielä juhlahumun päätyttyä. Tuoreet herkut on jo syöty, mutta sadon säilöminen vasta alkaa.

Leikkokukaksi viljellyt kukat eivät sovellu syötäväksi, mutta onneksi mintulle löytyy myös muuta käyttöä. Niiden raikkaasta ja virkistävästä tuoksusta voi nauttia pidempään, jos kukat kuivattaa. Sido nipullinen minttuja yhteen, ja ripusta nippu kuivumaan ylösalaisin kattoon tai seinälle.

Avainsanat: