Valitse sivu

Kukkakoru viimeistelee vastavalmistuneen asun

Koko juhlapäivän kestävä kukkakoru syntyy kuivakukista

Valmistujaisjuhlia vietetään jo toistamiseen poikkeuksellisissa olosuhteissa. Kukat kuitenkin säilyttävät asemansa koulunsa päättäneen muistamisessa, vaikka juhlia lykättäisiinkin tai ne järjestetään vain pienimuotoisesti. – Lue täältä vinkit valmistujaiskukkien valintaan.

Vastavalmistunut voi viimeistellä asunsa myös kukkakorulla. Koru voi olla esimerkiksi viehe, pääseppele, rannekoru tai kaulakoru. Korusta tulee kestävä, kun kukiksi valitsee kuivakukkia ja kauniisti kuivuvia tuorekukkia. Kuivakukat eivät nuupahda, ja ne säilyvät muistona vielä juhlapäivän jälkeenkin.

Juhlan päätähti – kaulakoru kuivakukista

’Juhlan päätähti’ -kaulakorun toteutti Vuoden 2020 nuori floristi Mervi Juurikka. Kaulakorun pohja on taivuteltu kullanvärisestä alumiinilangasta. Kukat on liimattu pohjaan kukkaliimalla. Kuivattu, persikansävyinen olkikukka (Helichrysum) tuo koruun näyttävyyttä, ja tuoreena käytetty, hempeä ja pienikukkainen mimosa (Acacia daelbata) säilyttää keltaisen värinsä myös kuivuttuaan.

‘Juhlan päätähti’ -kukkakorun toteutti Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka

Kukkakoru ’Juhlan päätähti’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: