Valitse sivu

Kukkalahjat äitienpäiväksi – lue vinkit!

Kukat ovat lahjoja, jotka ilahduttavat äitienpäivänä sekä äitiä että isoäitiä

Äitienpäivä kolkuttelee jo ovella. Äitejä, isoäitejä ja muita äitihahmoja kannattaa muistaa piristävällä kukkalahjalla. Erilaisista kimpuista, asetelmista, kukkakoruista ja sisustuksellisista kukkatöistä löytyy varmasti mieleinen lahja jokaiselle. Kukkalahjan tilaat kätevästi suoraan kotiovelle lähimmän eKukka-kaupan kautta. Kukat voidaan tarvittaessa toimittaa myös ilman lähikontaktia.

Kukkakimppu

Kukkakimppu ilahduttaa saajaansa takuuvarmasti. Tällä hetkellä pinnalla ovat luonnonläheiset ja rennosti rönsyilevät kimput. Trendikäs ilme on taattu, jos leikkovihreänä käyttää erilaisia eukalyptuksia. Valitse kimppuun äidin lempikukkia ja -värejä ja liitä mukaan vielä kaunis äitienpäiväruno.

Kukka-asetelma

Asetelmat tehdään suoraan astiaan esimerkiksi kukkasienen avulla. Perinteiset asetelmat voivat olla joko pyöreitä tai vaihtoehtoisesti soikeita ja matalia, jolloin ne asettuvat parhaiten kattauksen keskelle. Modernissa asetelmassa materiaalia ryhmitellään rohkeasti ja keskus saa jäädä hieman matalammaksi. Voit viedä oman astiasi kukkakauppaan ja floristi toteuttaa siihen toiveittesi mukaisen asetelman.

Kukkakoru

Kuivakukista tehty kukkakoru säilyy muistona pidempään, eikä se nuupahda kesken juhlapäivän. Tässä pääseppeleessä on käytetty erilaisia heiniä ja suloista herttaikikukkaa, pohja on peitetty juuttinarulla. Kukkakoru voi olla myös esimerkiksi rannerengas tai kukkaviehe, joka voi koristaa myös naisen asun etumusta.

Kuivakukkakranssi

Kranssit ovat tämän päivän hittituotteita. Äitiä voi ilahduttaa valmiilla kranssilla tai kukkakauppojen järjestämillä kranssikursseilla. Palmunlehdistä, pampaheinästä ja kuivatuista proteoista syntyy näyttävä ja kestävä sisustuselementti.

Viherkasvi

Jos äiti on viherpeukalo, hän ilahtuu varmasti viherkasvilahjasta. Jo pienellä tuunauksella lahjasta tulee harkitumpi ja mieleenpainuvampi. Viherkasvit tuovat piristävää vehreyttä kodin sisustukseen, ja niiden kasvua on mielenkiintoista seurata. Kuvassa näkyvä herttaposliinikukka saattaa ajan kanssa ilahduttaa tuoksuvalla kukinnalla, mikäli pistokas innostuu tekemään uutta kasvua.

Kukkiva ruukkukasvi

Ruukkuruusut ja jalohortensia ovat vakiinnuttaneet paikkansa perinteisinä äitienpäiväkukkina, mutta lahjaksi käyvät myös muut kukkivat ruukkukasvit. Adonia-Ryhmän begoniat kukkivat näyttävästi vaaleanpunaisin kukin, ja syvän tummanvihreät lehdet toimivat kontrastina niiden hempeydelle. – Lue lisää Begonia Adoniasta


Lue myös:

Äitienpäiväkukat

Äitienpäivärunot

Kuivakukat

Avainsanat: