Valitse sivu

Kukkiva kurpitsa – asetelma sopii mainiosti syysjuhliin

Kurpitsankin voi kukittaa

Kukitettu kurpitsa on hauska ja erilainen asetelma syksyn juhliin. Se sopii täydellisesti elokuun lopulla vietettäviin venetsialaisiin ja myös loppusyksyllä vietettävään Halloweeniin. Kukkivan kurpitsan voi tehdä pienestä tai suuresta kurpitsasta. Kurpitsan sisälle kaiverretaan kolo, johon märkä kukkasieni asettuu sopivasti. Kurpitsa kukitetaan kauden kauneimmilla kukilla, tietenkin juhlan teemaan sopivaksi. Kurpitsan voi jättää luonnollisen väriseksi, tai sen voi maalata spray-maalilla kuten tämä upea kultainen kurpitsa!

Kultaisen ‘Kukkiva kurpitsa’ – kukka-asetelman teki taitava Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka. Kukitukseen on käytetty kruunuvuokkoa (Anemone coronaria), heiden marjoja (Viburnum, blue berries), eustomaa ‘Alissa White’ (Eustoma), herttaikikukkaa (Rhodanthe manglesii), ‘riisikukkaa’ (Ozothamnus) sekä kellokanervaa (Erica). Kurpitsan hattu on kiinnitetty kukituksen jälkeen paikoilleen puutikkujen avulla.

‘Kukkiva kurpitsa’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: