Valitse sivu

Kuningasprotea kruunaa boheemin kimpun

Kuningasprotea on hempeän ja boheemin kimpun katseenvangitsija

Kuningasprotea (Protea cynaroides) on nimensä ansainnut. Se on kaikista proteoiden suvun edustajista suurikokoisin – kukinnon läpimitta voi olla jopa 20 cm. Paksut ja vahamaiset tukilehdet tekevät kukinnosta näyttävän, varsinaiset kukat kasvavat tiiviinä pallona tukilehtien ympäröiminä. Sanomattakin selvää että kuningasprotea toimii loistavasti katseenvangitsijana. Kestävyydestäkään sitä ei voi moittia, ja se säilyy mielenkiintoisen näköisenä myös kuivakukkana.

Lupaus kesästä

’Lupaus kesästä’ – kukkakimpun sitoi floristimestari Hyeeun Kim vuoden 2021 Kukkakauppakalenteria varten. Kuningasprotean rinnalla siinä on käytetty vaaleanpunaista perhoskämmekkää (Phalaenopsis). Käyttämällä runsaasti erilaisia leikkovihreitä kimppuun saa vaivattomasti rennon ilmeen. Hopeanharmaa kultaimarre (Phlebodium aureum), pienilehtinen ja rennosti nuokkuva utueukalyptus (Eucalyptus parvula) sekä kirjava kielopuu (Pittosporum) sopivat kauniisti yhteen.

‘Lupaus kesästä’ -kimpun sitoi floristimestari Hyeeun Kim

Kukkakimppu ’Lupaus kesästä’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: