Valitse sivu

Lankaköynnös – kepeä viherkasvi

Kevään viherkasvivinkki – lankaköynnös

Lankaköynnös (Muehlenbeckia complexa) on kepeä ja viehkeän köynnösmäinen kasvi, jonka pienet pyöreät lehdet ovat kauniin kiiltäviä. Kasvia käytetään sekä sisäkasvina että kesäkukka- ja syysistutuksissa. Kasvi viihtyy hyvin muiden kasvien kanssa ja sitä käytetäänkin monesti ruukkujen täydentäjänä, koska se viihtyy hyvin aluskasvina.

Herkkäilmeinen lankaköynnös on kaunis viherkasvi kodin sisustukseen, joko vapaasti rönsyillessään tai sidottuna köynnöskaareen.

Lankaköynnös tuo herkkää ja kevyttä ilmettä myös kevään kukkaistutuksiin. Kokeile yhdistellä sipulikukkien tai pääsiäisen ruukkukukkien kanssa samaan istutukseen!


Lankaköynnöksen kasvupaikka ja hoito – ohjeet

Kasvi viihtyy parhaiten valoisassa ja puolivarjoisassa kasvupaikassa. Huolehdi, että lankaköynnös ei joudu suoraan auringonvaloon ja paahteeseen.

Multa saisi olla läpäisevää. Lisää tarvittaessa multaan hiekkaa. Laita ruukun pohjalle reilu salaojakerros ruukkusoraa, jotta juuret eivät pääse mätänemään.

Lankaköynnös tarvitsee säännöllistä kastelua. Anna pintamullan kuivahtaa kastelujen välissä. Kasvi ei kuitenkaan kestä voimakasta kuivumista, vaan voi kuolla tai alkaa varistamaan runsaasti lehtiä.

Lannoita säännöllisesti keväästä syksyyn.

Lankaköynnös kesäkukka- ja syysistutuksissa

Lankaköynnös on mainio lisukekukka puolivarjoisen tai varjoisen paikan kesäkukkaistutuksissa. Se sopii amppeliin tai ruukun reunalle rönsyilemään. Kasvin versot voivat kasvaa 50-80 cm pitkiksi.

Lankaköynnös on hyvin säänkestävä. Se kestää tuulta, sadetta ja syksyn viileitä ilmoja. Kasvi kestää kauniina pitkälle syksyyn, kun on karaistunut pikku hiljaa alkusyksyn viilenevissä ilmoissa.

Jos siirrät lankaköynnöksen sisältä ulkoistutukseen, totuta se pikkuhiljaa ulkoilmaan.

Avainsanat: