Valitse sivu

Laskeva syysaurinko – kukkakimppu rakennepohjaan

Kuivakukista syntyy näppärä rakennepohja syksyiselle kukkakimpulle

Erilaisten rakennepohjien teko antaa floristille tilaisuuden näyttää taitonsa ja sitoa mitä mielikuvituksellisimpia kukkakimppuja. Jokaisesta kodista ja kukkakaupasta löytyy varmasti pahvijätettä, jota kannattaa hyödyntää pohjien teossa. Pahvi on helppo leikata haluttuun muotoon, ja siihen voidaan kiinnittää erilaisia materiaaleja sekä kylmä- että kuumaliimalla.

‘Laskeva syysaurinko’ -kukkakimppu on ansainnut nimensä. Renkaan malliseen pahvipohjaan on liimattu kuivattuja ja värjättyjä pantaheiniä (Setaria), pellavaa (Linum) ja timoteita (Phleum pratense). Näistä materiaaleista on syntynyt kaunis kehys, joka loistaa hehkuvissa, laskevaa syysaurinkoa muistuttavissa sävyissä. Kimpussa on käytetty runsaasti erilaisia vihreitä sekä tummanpunaisia peruukkipensaan lehtiä (Cotinus coggygria). Lisukekukkina toimivat värisaflori (Carthamus tinctorius) ja silkkiyrtti (Asclepias). Kimpun kruunaa näyttävät oranssinpunaiset flamingonkukat (Anthurium).

kukkakimppu
‘Laskeva syysaurinko’ -kukkakimpun sitoi floristimestari Hyeeun Kim

‘Laskeva syysaurinko’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: