Valitse sivu

Leikkisät leikkovihreät – millaisia vihreitä käytetään kukkasidonnassa?

Leikkovihreät jäävät turhaan kukkien varjoon

Leikkovihreiden tehtävä on tukea ja kehystää kukkia. Niiden avulla luodaan myös tunnelmaa; kukkakimppu, jossa on tiivis lehtimansetti, on luonteeltaan täysin erilainen kuin rennosti rönsyilevä kimppu.

Vihreät jäävät usein kukkien varjoon, vaikka ilman niitä kukkakimput ja -asetelmat näyttäisivät täysin erilaisilta. Niissä on myös omanlaistaan kauneutta ja herkkyyttä, aivan kuten kukissakin.

Leikkovihreät

Upeita lehtimuotoja ja värejä

Leikkovihreistä löytyy valtavasti eri lehtimuotoja ja värejä. Valikoima on yllättävän monipuolinen ja jännittävä: jotkut lehdet ovat pieniä ja nukkaisia, toisissa on vaaleita pilkkuja tai raitoja ja joidenkin leikkovihreiden lehdet ovat liuskoittuneita. Saatavalla on muun muassa saniaisia, hentoja parsoja, trooppisten vehkakasveja ja palmunlehtiä sekä trendikkäitä eukalyptuksia. Tutustu tarkemmin leikkovihreiden valikoimaan eKukan Kasvikirjastossa.

Leikkovihreät

Villiä vauhtia heinillä

Heinät ja heinämäiset leikkovihreät tuovat kimppuihin rentoutta ja villiä liikettä. Heiniä käytetään sellaisenaan ja erilaisiin muotoihin taivuteltuna. Ne sopivat myös sidoskohdan viimeistelyyn.

Leikkovihreät

Värjätyt leikkovihreät

Leikkovihreitä myös värjätään kaikilla sateenkaaren väreillä. Kimpuissa ja asetelmissa voi jopa käyttää pelkästään värjättyjä vihreitä – lopputuloksesta tulee leiskuvan värikäs ja rohkea. Kuvassa näkyy hopeiseksi värjättyä eukalyptusta ja sinistä karhunheinää.

Leikkovihreät, eukalyptus

Monipuoliset eukalyptukset

Tämän hetken suosituimpia leikkovihreitä ovat eukalyptukset, joita nähdään erityisen paljon hääsidonnassa ja rennoissa kukkakimpuissa. Saatavilla on useita eri lajeja ja hopeanharmaan eri sävyjä. Valloittavinta eukalyptuksissa on tietenkin niiden raikas tuoksu ja pitkä maljakkokestävyys.

Lue myös: Valloittavat eukalyptukset

Viherkimppu

Kimppu ilman kukkia?

Kimppu ei aina tarvitse kukkia. Jännittävä ja ilmava viherkimppu syntyy, kun yhdistelee rohkeasti eri lehtimuotoja ja vihreän eri sävyjä. Trenditaituri kokoaa viherkimppuun erilaisia eukalyptuksia, ja trooppista tunnelmaa saa esimerkiksi jättipeikonlehdellä ja saniaisilla.

Lue myös: Kukkakimppu ilman kukkia

Avainsanat: