Valitse sivu

Loihdi suloinen orvokkikranssi juhlapöytään – katso DIY -ohjeet

Orvokkikranssi kruunaa juhlapöydän – kokeile tehdä itse

Monipuolisista orvokeista saa taiottua ihania juhlakoristuksia, niin ulos kuin sisälle. Tee itse herkkä ja iloisen keveä kukkakranssi orvokeista ja korista sillä juhlapöytäsi. Se sopii mainiosti vaikka äitienpäivän herkkupöytään. Kranssin tekeminen vaatii hiukan kärsivällisyyttä ja varovaisuutta, mutta on todella sen vaivan arvoinen. Kesällä kranssimateriaalit saattavat löytyä puutarhasta ja pihaltasi.

DIY orvokkikranssi – katso ohjeet

Näitä tarvitset

  • oasis rengas ( voit hankkia kukkakaupasta )
  • rautalangan pätkä
  • orvokkeja
  • kukkivia pensaan oksia (esim. lumipalloheisi, angervot)
  • terävä veitsi

Kastele oasis-rengas vedellä täytetyssä altaassa tai isossa vadissa laittamalla rengas veteen sienipuoli alaspäin ja annan sen imeä rauhassa vettä. Älä paina rengasta veden alle – silloin kukkasienen sisälle voi jäädä kohtia, joihin vesi ei ole kunnolla imeytynyt. Nosta rengas pois vedestä ja vuole veitsellä kukkasienen teräviä reunoja vähän loivemmiksi. Näin siihen on helpompi asetella kukkia kiinni.

Huolehdi orvokkien hyvästä nestejännityksestä ennen kranssin aloitusta. Kastele orvokkiruukut tai leikkaa orvokin kukkia varsineen pieneen lasipurkkiin, jossa on kädenlämpöistä vettä. Pidä lasipurkkia jääkapissa pari tuntia – orvokit saavat hyvän nestejännityksen ja kestävät paremmin kranssissa.

Orvokin varret ovat todella hentoja ja niiden käsittelyssä tarvitaan varovaisuutta. Tee rautalangan pätkällä kukkasieneen reikä, jotta siihen on helpompi asetella orvokin varsi. Leikkaa veitsellä varsi sopivan mittaiseksi ja työnnä se varovasti kukkasieneen tehtyyn reikään mahdollisimman perälle. Toisinaan orvokin varsi taittuu – silloin katkaise varsi terävällä veitsellä taittuneen kohdan yläpuolelta ja kokeile uudelleen. Tai valitse kokonaan uusi orvokin kukka ehjine varsineen.

Asettele orvokin kukkia ryhmiin ja lisää väliin kukkivan pensaan kukkavarsia. Lumipalloheisi (Viburmum opulus) on tähän erinomaisen hyvä pensas. Sen kukkapallerot peittää hyvin kukkasienen pintaa. Voit käyttää lumipalloheiden kukkaoksia joko vihreän värisenä tai kun se on muuttanut väriään täysin vaaleaksi.

Käytä hyödyksi oman pihan pensaita

Kasvaako pihallasi lumipalloheisi tai angervo? Kesällä on ihana käyttää oman pihan pensaiden kukkivia oksia erilaisissa kukkasidontatöissä. Lumipalloheiden lisäksi kaikenlaiset angervot toimivat hyvin tällaisessa kranssissa. Valitse kukkivat oksat orvokkien väriin sointuviksi. Pensaiden kukkaoksat täydentävät kukkakranssia ja peittävät sienen pintaa – ne tuovat kranssiin muhkeutta. Jos sinulla ei ole pihaa eikä pensaita, ei hätää – kukkivia oksia löydät keväisin kukkakaupasta.

Orvokkikranssi on ihana näky juhlapöydässä – lisää kranssin keskelle vielä kaunis kynttilälyhty tai jalallinen tarjoiluvati. eKukka.fi

Voit tehdä orvokkikranssin jo tarjoiluja edeltävänä iltana. Suihkuttele kranssi suihkepullolla ja säilytä valmis kranssi jääkaapissa yön yli. Näin kranssi säilyy tuoreena juhlahetkeen.

Valkoisten ja keltaisten orvokkien yhdistely antaa keväisen ja keveän ilmeen kranssille. eKukka.fi

Avainsanat: