Valitse sivu

Huonekuusi joulupuuna

Huonekuusi – trendikäs ruukkukasvi kuusen korvaajana

Huonekuusi tai oikealta nimeltään norfolkinaraukaria (Araucaria heterophylla) toimii mainiosti joulukuusen korvaajana. Tämä ihana ja trendikäs ikivihreä havupuu sopii hyvin pieniin asuntoihin siroksi joulupuuksi. Pienen valosarjan tai hyvin keveiden koristeiden avulla loihdit huonekuusesta mitä ihanimman joulukoristeen. Toisaalta, se on kaunis ihan sellaisenaankin, ilman koristeita.

Huonekuusi on suosittu huonekasvi, jolla on pehmeät neulaset jotka eivät varise. Huonekuusi kaipaa valoa ja viileää kasvupaikkaa.

Huonekuusen hoito – ohjeet

Huonekuusi tarvitsee mahdollisimman paljon valoa. Talvikaudella haasteena voi olla valon vähyys ja huonekuusi hyötyykin lisävalosta huoneenlämmössä. Kesällä huonekuusen voi viedä ulos varjoisaan paikkaan. Suorassa auringonpaisteessa ja paahteessa se ei saa olla.

Talvella kasvi viihtyy parhaiten viileässä ja valoisassa, noin 10 asteessa. Näin viileässä kastelua saa vähentää reilusti.

Jos huonekuusi on talvella huoneenlämmössä, kaipaa se lisävaloa, sumutusta ja sijoituksen kauas lämpöpatterista. Huonekuusi tykkää korkeasta ilmankosteudesta ja suihkussa käymisestä. Liian lämpimässä huonekuusen neulaset kellastuvat ja varisevat.

Kesäkaudella kastele huonekuusta tasaisesti, mutta anna pintamullan kuivahtaa kastelujen välissä. Älä päästä kesällä kasvualustaa kuivumaan kokonaan.