Valitse sivu

Mänty maljakossa

Havuilla luot joulutunnelman helposti – mänty maljakossa toimii jopa kuusen korvaajana

Havut liitetään vahvasti joulun ajan koristeluun. Havunoksat tuovat ihanaa raikasta metsän tuoksua kotiin ja ne näyttävät hyvältä niin yksinään maljakossa, kuin erilaisten kimppujen ja asetelmien joukossa. Kokeile pikkuista mäntyä lasipurkissa juurineen – kestää hyvin ja juuren koukerot näyttävät lasin läpi jännittävän hauskoilta!

Jos tilaa isolle joulukuuselle ei ole, mänty maljakossa toimii vallan hyvin joulupuun korvaajana. Männyn oksat voi koristella kuusen tavoin omaan sisustukseen sopivilla joulukoristeilla.

Muista kuitenkin jokamiehenoikeudet – eläviä puita ja puunoksia ei saa ottaa ilman maanomistajan lupaa. Jos mahdollisuutta omaan mäntyyn ei ole, hanki kukkakaupasta jokin jouluhavu ja tee oma mini-joulupuu maljakkoon. Puhdista varovasti multa juurien ympäriltä ja huuhtaise ne puhtaaksi. Pistä pieni havu kauniiseen maljakkoon ja sitaise rusetti ympärille.

Männynoksat maljakossa

Männynoksat näyttävät maljakossa todella hyviltä ja hiukan trendikkäiltäkin. Männynoksista syntyy helppo ja edullinen joulukoriste! Ripusta tunnelmavalot oksien lomaan ja nauti jouluisesta näkymästä. Kysy kukkakauppiaaltasi erilaisia havunoksia, jos omasta pihasta ei löydy tai et tohdi leikata pihapuusta oksia.

Männynoksista syntyy helppo ja edullinen joulukoriste. eKukka.fi

Avainsanat: