Valitse sivu

Martin Tarhan joulutähdet

Joulutähdet

Kotimainen Martin Tarhan joulutähti – joulunajan kaunein kukka! Martin Tarha viljelee joulutähtiä joka joulu noin 45 000 kpl. Näistä joulutähdistä löydät eri värien ja lajikkeiden lisäksi pienet ja suuret, yksilatvaiset ja latvotut monihaaraiset joulun kaunottaret.

Martin Tarhalle tärkeää joulutähtien viljelyssä on, että joulutähdistä kasvaa kestäviä ja terveitä joulukodin kaunistajia. Joulunajan trendit otetaan huomioon – valikoimasta löytyy perinteisten punaisen ja valkoisen joulutähden lisäksi myös ihastuttavia trendivärejä! Martin Tarha viljelee joka jouluksi melkein 50 eri joulutähti lajiketta ja on myös mukana testaamassa vuosittain erilaisia, maailmanlaajuisestikin ennennäkemättömiä lajikeuutuuksia!

Vieraile Martin Tarhan kotisivuilla »

Joulutähden hoito-ohjeet

Joulutähti on kotoisin Väli-Amerikasta, jossa se luonnonvaraisena kukkii talviaikaan. Tämän vuoksi myös Suomessa kasvaneet joulutähdet tarvitsevat värittyäkseen lyhyen päivän, jossa valoisa aika päivästä on vain 8-10 tuntia.

Kotona joulutähti tulee sijoittaa valoisaan ja vedottomaan paikkaan, jossa on tasainen lämpötila, yli 15 astetta. Joulutähti ei siedä lainkaan kylmää eikä vetoa, joten kuljettaessa ja pakatessa tähän tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Joulutähti pysyy tasaisella, kohtuullisella kastelulla pitkään virkeänä, mutta sen uudelleen kukittaminen voi olla päivän pituuden vuoksi hankalaa. Lämpimissä maissa sitä voi usein tavata puina ja pensaina ympäri vuoden. Joulutähti voi aiheuttaa paikallisesti ärsytystä, muttei ole varsinaisesti myrkyllinen.

Avainsanat: