Valitse sivu

Matala kukka-asetelma jouluksi

Millaisia kukka-asetelmamalleja on? Esittelyssä matala kukka-asetelma

Kukka-asetelma koristaa kauniisti erilaisia juhlatilaisuuksia. Kukka-asetelma voi olla suuri tai pieni, korkea tai matala, muodoltaan se voi olla esimerkiksi pyöreä, ovaali tai pitkänmallinen. Kukka-asetelma tehdään yleensä kukkasieneen.

Matala kukka-asetelma sopii hyvin juhlapaikan kahvittelupöytään keräämään vieraiden ihastelevat katseet. Matala asetelma on hyvä pöydän keskipiste, sen ylitse vieraat pystyvät hyvin jutustelemaan eikä se estä vieraita näkemästä toisiaan. Asetelman voi antaa myös lahjaksi kukkakimpun sijasta! Kukkakimpun ja kukka-asetelman erotat siitä, että kukkakimpun voi siirtää maljakosta tai astiasta toiseen, kukka-asetelma on tehty valmiiksi omaan astiaan.

Matalassa kukka-asetelmassa tyyli on vapaa – kukkien paikat voidaan valita tarkoin, niitä voidaan ryhmitellä tai asetelmassa voi olla esimerkiksi yksi pääkukka, jolle valitaan sitä korostavat lisukekukat. Matala kukka-asetelma voi olla myös hyvinkin rönsyilevä, pöydän pintaa hipovat muratin oksat ja heinät tuovat asetelmaan mielenkiintoa ja luonnollisuutta.

Jouluinen kukka-asetelma ihastuttaa väreillään ja kimalluksillaan. Asetelmaan voidaan lisätä myös erilaisia joulukoristeita – unohtamatta muhkeaa rusettia!

Jouluisesta kukka-asetelmasta löytyy myös joulukoristeita. eKukka.fi

Avainsanat: