Valitse sivu

Metsänkuningattaren morsiuskimppu

Rohkea morsian valitsee hääkimpukseen rakennepohjaan tehdyn kimpun

Erilaisia rakennepohjia hyödyntämällä saa loihdittua näyttäviä kukkakimppuja, jotka sopivat myös niille, jotka kaipaavat morsiuskimpulta rohkeutta ja näyttävyyttä. Taitava floristi voi käyttää pohjan tekemiseen esimerkiksi rautalankaa, pahvia ja kuumaliimaa – vain mielikuvitus on rajana.  

‘Metsänkuningattaren morsiuskimpun’ toteutti vuoden 2020 Vuoden nuori floristi Mervi Juurikka. Kimpun käpymäinen keskiosa on muotoiltu kuivasienestä, joka on peitetty liimaamalla sen ympärille kerroksittain männynkuoren palasia. Kuivasieni on kevyttä, joten morsiamen on miellyttävä pitää kimppua kädessään. Kimpun vartena toimii kelopuun sileä oksa.

Kesäisin kannattaa hyödyntää luonnon ja puutarhan antimia. Kimpun keskiosan ympärille on liimattu kukkaliimalla esimerkiksi pensashanhikin (Dasiphora fruticosa) sieviä, valkoisia kukkia, vaahteran (Acer) vehreitä siemenkotia ja lepän (Alnus) käpyjä. Näistä materiaaleista syntyy upea ja luonnonläheinen kokonaisuus. 

Morsiuskimpun totutti Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka

Kukkakimppu ’Metsänkuningattaren morsiuskimppu’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet. 

Avainsanat: