Valitse sivu

Miten syntyy kesäinen kukkakimppu?

Tee kesäinen kimppu yhdistämällä luonnonmateriaaleja kukkakaupasta saataviin leikkokukkiin

Kesäisin kimput saavat olla hersyviä, heinäisiä ja ihanan rentokukkaisia. Kesäinen kimppu tuo hyvää fiilistä kotiin, se sopii kesätuliaiseksi tai vaikkapa koristamaan terassin pöytää. Kesäinen tunnelma syntyy yhdistämällä luonnonkukkia ja -heiniä kukkakaupasta saataviin leikkokukkiin. Valitse kimppuusi kukkakaupasta hieman suurempikukkaisia kukkia ja kerää vastapainoksi luonnosta tai pihamaaltasi heiniä sekä rentokukkaisia materiaaleja. Lisää mielenkiintoa kimppuun saa erilaisilla pensaiden oksilla. Kurkkaa ohjeet kukkakimpun sitomiseen ja päästä luovuutesi valloilleen.

Upean kesäinen kimppu syntyy yhdistämällä luonnonkukkia ja -heiniä kukkakaupasta saataviin leikkokukkiin. eKukka.fi

Näin käsiteltynä saat luonnonkukat kestämään pidempään

  • Luonnonkukat ovat parhaimmassa nestejännityksessä aikaisin aamulla tai myöhään illalla – ajoita keräys näihin aikoihin
  • Poista kukista ylimääräiset lehdet sekä maljakkoveden alapinnalle jäävät lehdet
  • Vedä terävällä veitsellä uusi vino imupinta kukkien varsiin ja laita kukat kädenlämpöiseen veteen
  • Veteen voi lisätä kukkavirkistettä
  • Vie kukat yöksi viileään (noin 5 astetta), esim. kellariin tai jääkaappiin – näin ne saavat kylmäkäsittelyn

Oikein käsiteltynä luonnonkukat kestävät maljakossa pidemmän aikaa. Kukkakaupan kukat on käsitelty valmiiksi, joten niille ei tarvitse tehdä samoja kikkoja. Toki nekin hyötyvät säilytyksestä viileässä, kukkavirkisteestä sekä lehtien karsimisen maljakkoveden alapuolelta. Vie sidottu kukkakimppu aina yöksi viileään.

Kukkien asettelu maljakkoon

Jos kimpun tekeminen tuntuu hankalalta, niin aina voit vain asetella kukat rennosti maljakkoon. Asettele ensin erilaiset vihreät, jonka lomaan voit pujotella kukat. Lopuksi voit asetella heinät ja muut keveät kukat täydentämään asetelmaa. Muista vetää jokaisen kukan varteen uusi viisto imupinta ennen maljakkoon asettelua.

Voit myös tilata kukkakauppiaaltasi kesäisen rennon kimpun, joka sopii ilahduttamaan niin kesän arkea kuin myös erilaisia kesäjuhlia. Kerro floristille toiveesi kimpun kesäisestä fiiliksestä, näin hän osaa valita juuri sopivat leikkokukat ja -vihreät kimppuusi. Halutessasi voit tilata kesäisen kimpun suoraan kotiovellesi – klikkaa eKukka.fi , kirjoita hakukenttään osoite ja paikkakunta, sitten valitse sopiva kukkakauppa ja kukat. Kukkia klikkauksella.

Avainsanat: