Valitse sivu

Mustikkapilvi – hattaramainen kukkakimppu

Höyhenet tuovat kukkakimppuun hattaramaista tuntua

Kukkakimppuihin ja asetelmiin saa luotua täysin uudenlaista ilmettä ja tunnelmaa käyttämällä erilaisia materiaaleja leikkokukkien ja leikkovihreiden rinnalla. Materiaalin valinnassa saa olla rohkea ja mielikuvituksen voi päästää valloilleen – miltä kuulostaisi esimerkiksi muovipillit tai höyhenet? Yhdistele materiaaleja ennakkoluulottomasti ja luovasti! 

Hattaramainen kukkakimppu
‘Mustikkapilvi’-kukkakimpun sitoi Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka

Mustikkapilvi

’Mustikkapilvi’-kimpun sitoi Vuoden 2020 nuori floristi Mervi Juurikka. Höyhenet tekevät kimpusta ihastuttavan hattaramaisen ja keveän, vaikka leikkokukkia onkin käytetty runsaasti. Höyheniä voi lisätä kimppuun ketjutustekniikalla tai tikkukoristein. Utua tuovat myös sulkamaiset, vaaleanpunaiset jaloangervot (Astilbe). Ruusujen (Rosa) sävy on trendikkään laventelinen, ja syvempää sävyä kimppuun tuovat tummat heiden marjat (Viburnum). Leikkovihreänä on käytetty kultaimarteen (Phleobodium aureum) harmaanvihreitä lehtiä. 

Hattaramainen kukkakimppu
Höyhenet ilmavoittavat muhkeaa ja runsaskukkaista kimppua

Kukkakimppu ’Mustikkapilvi’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: