Valitse sivu

Muuttuva häämuoti – villit ja vapaat morsiuskimput

Kukkaniittymäiset morsiuskimput

Oletko huomannut, että viime vuosina hääkimput ovat muuttuneet yhä rennommiksi. Toki perinteisemmät tiiviiseen pyöreään tai pisaranmalliseen muotoon sidotut morsiuskimput ovat yhä suosittuja, mutta niiden rinnalle on tullut kukkaniittymäiset kimput. Trendinä on hersyvät, villit ja elämäniloiset kimput, jotka ovat muodoltaan hyvin vapaamuotoisia. Tällaisissa kimpuissa yhdistellään rohkeasti erilaisia kukkia, heiniä ja vihreitä. Taitava floristi saa kimpun näyttämään todelliselta taideteokselta!

Erilaiset rennot leikkovihreät ja heinät tuovat kimppuun liikettä ja kokoa. Trendikkäästä eukalyptuksesta löytyy paljon erilaisia lajikkeita – niin pyöreälehtisiä, kapealehtisiä, jäykkävartisia kuin rentovartisia. Eukalyptus on siis yhä suosittu ja kestävä leikkovihreä morsiukimpuissa!

Vinkit morsiuskimpun suunnitteluun

Morsiuskimpun suunnittelussa kannattaa seurata omia toiveita, unelmia ja haaveita. Voit kerätä kuvia, joissa esiintyy toivomaasi tyyliä, kukkia, värejä ja haluamiasi asioita. Kuvia näyttämällä pääsette floristin kanssa samalle aaltopituudelle kimpun suunnittelussa.

Ota huomioon kukkasesongit. Kaikkia kukkia ei ole saatavilla ympäri vuoden. Esimerkiksi suositun pionin paras satoaika on huhtikuun lopulta heinäkuuhun. Anemonea ja jaloleinikkiä taas on parhaiten saatavilla talvella ja keväällä. Älä lannistu, jos toivomaasi kukkaa ei ole saatavilla häidesi aikaan. Floristi osaa ehdottaa vastaavia ja samantyylisiä kukkia huonosti saatavien tilalle.

Jos teillä on hääkukille budjetti, kerro se floristille. Näin hän osaa ehdottaa kivoja kukkalajikkeita ja suunnitelmia budjettinne rajoissa.

Suunnittelu on osa kokonaisuutta ja floristien työtä. Siksi monikaan kukkakauppa ei kyselyihin ja tarjouspyyntöihin lähde laskemaan kukkalajikkeita, vaan hinnat ovat noin keskihintoja.

Lue myös vinkit hääjuhlan muista kukkakoristeista: Yleisimmin käytetyt hääkukat

Avainsanat: