Valitse sivu

Näillä kuivakukilla tuot pehmeää utua sisustukseen – yksi tuoksuu aivan taivaalliselle!

Kuivakukilla tuot sisustukseen viimeisen silauksen

Oletko löytänyt jo suosikki kuivakukkasi? Kuivakukkien maailma on runsas ja niiden valikoima laajenee jatkuvasti. Kuivakukat ovat helppoja sisustuselementtejä, niitä ei tarvitse hoitaa lainkaan – pölyjen pois puhaltamista lukuunottamatta. Voit asetella kuivakukkia kotiisi tuomaan mielenkiintoa ja pehmeyttä. Ne sopivat hyvin olohuoneen pöydälle, lipaston päälle, makuuhuoneeseen sekä myös wc-tiloihin. Wc-tilat ovatkin yleensä hieman haastavampia sisustaa. Toisinaan sinne kaipaa jotain kivaa vehreyttä, mutta viherkasvit kaipaavat hieman enemmän valoa kuin mitä yleensä wc-tiloista tai kylpyhuoneista löytyy. Kuivakukat sopivat tähän tehtävään täydellisesti, ne pärjäävät pimeässäkin nurkassa ilman hoitotoimenpiteitä – ja näyttävät ihan super kivoilta!

Tutustu erilaisiin kuivakukkiin ja valitse omaan kotiin sopivimmat – asettele ne yksittäin maljakkoon tai sido vapaasti rönsyävä kuivakukkakimppu.

Puuvilla – Gossypium

Puuvillan oksat hurmaavat söpöine pikku palleroineen. Yksi oksa on näyttävä maljakossa – puumaisessa varressa on useampi siemenkota. Puuvillan oksa sopii hieman korkeampaan sidontatyöhön, yksittäisiä siemenkotia voi myös käyttää liimaustekniikalla toteutetuissa töissä. Ihastuttavan pehmoiset siemenkodat voivat irrota varrestaan melko helposti, joten puuvillan oksaa kannattaa käsitellä varoen. Puuvilla sopii hyvin myös muiden pitkänomaisten kuivakukkien sekaan suureen maljakkoon.

Puuvillan siemenkodat ovat ihastuttavan pehmeitä ja suloisia. eKukka.fi

Tähkälaventeli – Lavandula angustifolia

Laventelilla on kuivattunakin todella vahva ja hurmaava tuoksu! Se on voimakastuoksuinen yrtti, jota käytetään yleisesti hajusteena. Maljakkoon aseteltuna nippu laventelia toimii siis kuin huonetuoksu – kokeile myös wc-tiloissa! Laventeli on yleisesti käytetty kesäkukka, joka omaa kauniin violetin värin ja sen on kerrottu olevan myös perhosten ja muiden pörriäisten suosiossa. Leikkokukkana laventelia käytetään yleensä kuivattuna.

Kuivattu laventeli tuoksuu taivaalliselta. eKukka.fi

Kesäkuuruoho – Lunaria annua

Oletko vielä törmännyt tähän kauniiseen ja lumoavaan ilmestykseen? Lunaria, eli kuuruoho on koristeellinen 2-vuotinen puutarhaan istutettava kukka. Se kylvetään ja istutetaan ulos ensimmäisenä vuotena. Toisena vuotena se tekee kauniit ja tuoksuvat violetinväriset kukat. Kukinnon jälkeen kehittyy se itse kaunein osa, hopeanhohtoiset siemenkodat. Korjaa koristeelliset oksat kuivumaan, niin saat kauniin kuivakukkakimpun sisustukseesi. Kasvi siementää helposti, joten siitä voi tulla monivuotinen kasvi puutarhaasi. Lunariaa kuivakukkana on saatavilla kukkakaupoista, esimerkiksi valkaistuna.

Lunaria on upea kuivakukka. eKukka.fi

Lue myös

Suositut kuivakukat

Vaalea kuivakukkakimppu

DIY kuivakukkakranssi

Avainsanat: