Valitse sivu

Näin käytät syötäviä kukkia – kurkkaa 3 kukkaisaa ruokavinkkiä kesän arkeen ja juhlaan!

Kesän suloisimmat ja maistuvimmat tarjoiltavat syntyvät tietenkin kukista. Syötävien kukkien käytössä vain mielikuvitus on rajana, mutta näillä vinkeillä pääset alkuun.

Syötävät kukat ovat mitä parhain tapa koristella kesän juhlapöytä. Kukat sopivat kakkujen, keksien ja muiden leivosten koristeluun, mutta myös drinkkeihin ja vaikka iltateehen! Kurkkaa alta kolme kukkaisaa ruokavinkkiä ja kukita kesäsi makeaksi.

Huom! Käytä ravinnoksi vain luomuviljeltyjä ja puhtailta kasvupaikoilta kerättyjä kasveja. Voit tutustua erilaisiin syötäviin kukkiin täällä.

Syötävät kukat kakussa

Kukat kakun koristeena

Kaikista suloisimmillaan kukat ovat leivosten koristeena. Esimerkiksi orvokki, ruiskaunokki ja syreeni tekevät juhlakakuista, kekseistä ja kuppikakuista myös silmänruokaa. Leikkokukat sopivat myös ei-syötäviksi koristeiksi, jos ne suojataan kukkaputkella tai foliolla ennen kakun päälle asettelua.

Kukat jääpaloissa

Kesän drinkeistä tulee astetta mielenkiintoisempia kukkajääpaloilla. Voit käyttää jääpalojen tekoon mitä tahansa muottiin sopivia syötäviä kukkia. Asettele kukat jääpalamuotion pohjalle, ja täytä sitten muotti vedellä. Laita muotti jäätymään – pienen odottelun jälkeen sinulla on käsissäsi kesän kauneimmat jääpalat!

Teet ja haudukkeet kukista

Moni kuivattu kukka sopii myös teeksi. Kamomillateen sanotaan rentouttavan ja auttavan unensaannissa. Sen tuoksu ja maku on mieto ja makeahko, ja sitä voi kasvattaa myös omassa yrttipuutarhassa. Teehen sopii myös kuvassa näkyvä, aromaattinen ja voimakastuoksuinen laventeli sekä esimerkiksi ruusun nuput tai terälehdet.

Avainsanat: