Valitse sivu

Tee itse upeaa jäätaidetta – katso ohjeet jäätauluun

Näin jäädytät jäätaulun

Pakkasilmat houkuttelevat kokeilemaan hauskaa jäätaidetta. Päästä luovuutesi valloilleen ja kokeile jäädyttää kukista ja kasvimateriaaleista erilaisia jääkoristeita. Jäämuoteiksi käyvät esimerkiksi ämpärit, kakkuvuoat, laakeat reunalliset vadit ja kaikenlaiset muoviastiat.

Sopiva pakkanen jäätaideteoksien tekoon on noin 10 – 20 astetta. Ämpärin kokoinen astia jäätyy noin 8 tunnissa. Jäätymisaika riippuu astian koosta ja pakkasesta. Kokeilemalla löydät sopivan suhteen. Pieniä jääkoristeita voit jäädyttää myös pakastimessa.

Jäätaulu pyöreässä piirakkavuoassa

Tarvitset

  • pyöreän piirakkavuoan
  • kukkia (esim. oksakrysanteemin yksittäisiä kukkia)
  • havuja ja varpuja

Laita kylmää vettä pyöreään piirakkavuokaan ja asettele veteen ensin havunoksat ja varvut. Tässä jäätaulussa on käytetty katajanoksia ja mustikanvarpuja.

Leikkaa kukkien varret lyhyeksi ja painele kukat varovasti veden alle nurin päin. Oksakrysanteemin kukat ovat tähän oivallisia, koska ne ovat sopivan litteitä piirakkavuoan syvyyteen nähden.

Laita piirakkavuoka varovasti joko ulos tai pakastimeen jäätymään. Tarkkaile jäätymistä. Jos haluat jäätaulun roikkumaan puun oksalle tai muuhun sopivaan paikkaan, muista lisätä narun lenkki vuoan reunaan.

Jäätaulun taakse voi sijoittaa kynttilän, jolloin se valaisee jäätaulun hämärällä. eKukka.fi

Avainsanat: