Valitse sivu

Naistenpäivän kauneimmat kukkalahjat

Kukkia kaunokaiselle – helli ihastuttavalla kukkalahjalla!

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään 8. maaliskuuta, perinteiden mukaan miehet hemmottelevat ja muistavat äitejään, vaimojaan, tyttöystäviään sekä elämänsä muita tärkeitä naisia pienillä lahjoilla ja kukilla. Vaikka naistenpäivälle on merkattu oma päivä kalenteriin, silti jokainen päivä on täydellinen päivä hemmottelulle!

Räätälöi kukkakimppu kukkalahjan saajan mukaan, valitse kukat, jotka miellyttävät varmasti! Listasimme muutamia leikkokukka-vaihtoehtoja, joiden avulla pääset suunnittelemaan unohtumattoman kukkalahjan.


Romanttinen ruusu – kestosuosikki

Ruusut eivät juuri esittelyjä kaipaa, ne ovat yksi suosituimmista ja käytetyimmistä leikkokukista. Suosio johtunee siitä, että ruusut sopivat monenlaiseen tilaisuuteen, niin iloisiin kuin surullisiinkin elämän tilanteisiin. Ruusujen värivalikoima on runsas, puhtaiden yksiväristen rinnalla on saatavilla myös erilaisia värimuunnoksia. Maljakkokestävyys voi olla jopa 3 viikkoa.

Leikkisä krysanteemi – monen tyylin kukka

Krysanteemi on myös yksi tunnetuimmista leikkokukista, siitä on saatavilla valtavasti erilaisia lajikkeita. Krysanteemi voi olla ulkomuodoltaan suuri ja yksikukkainen tai pienempi ja monioksainen. Värivaihtoehtoja on lukuisia, kaikki valkoisen, punaisen, keltaisen sekä oranssin väliltä, sekä erilaiset värimuunnokset. Krysanteemi sopii monenlaiseen tilaisuuteen, niin arkeen kuin juhlaankin. Maljakkokestävyys n. 1-3 viikkoa.

Viileän tyylikäs kruunuvuokko – todellinen kaunotar

Viileän ystävä, Anemone, kestää maljakossa noin viikon. Kauniin ja maalauksellisen kukan yleisimmät ja käytetyimmät värit ovat valkoinen, sininen ja punainen. Kruunuvuokkoa kutsutaan myös nimillä tuulikukka, peltolilja sekä unikkoanemone. Kauniin anemonen saatavuus on loppusyksystä aina pitkälle kevääseen.

Iloinen gerbera – päivän piristäjä!

Gerberat loistavat kauniissa ja iloisissa väreissä! Värivalikoima on todella laaja. Gerberan suosio piilee sen pyöreässä muodossa, joka muistuttaa meitä kesäisestä auringosta. Pyöreän muotonsa ansiosta se kuitenkin tarvitsee oman tilansa kukkakimpussa. Gerbera on kaunis myös yksittäin maljakossa! Maljakkokestävyys n. 1-2 viikkoa.

Tyylikäs kalla – yksinkertainen on kaunista

Kallat tunnistat kauniista, trumpettimaisesta kukinnosta. Kallaa löydät useissa eri väreissä, suosituimmat värit ovat valkoisen lisäksi oranssi, punertava sekä melkein musta. Kalla on tyylikäs leikkokukka, jota käytetään paljon hääsidonnassa. Se sopii täydellisesti usean kukan kukkakimppuun, mutta on myös näyttävä yksistään maljakossa. Maljakkokestävyys on n. 1-2 viikkoa.

Erikoinen kymbidi – varma katseenvangitsija

Kymbidin oksa on näyttävä ja runsas suurine kukkineen. Täydellinen valinta, jos haluat ihastuttaa yhdellä kukalla! Kymbidin kukkia käytetään kimpuissa sekä asetelmissa kokonaisena oksana, tai vaihtoehtoisesti yksittäisinä kukkina suppiloissa. Kestävä kukka myös kukkakoruissa. Värivaihtoehtoja on useita, suosituimmat ovat vaaleanpunaisen lisäksi valkoinen, keltainen ja lime.

Laaja valikoima erilaisia leikkokukkia ja trendikkäitä kuivakukkia

Jos tästä kukkalistasta ei löytynyt oikeanlaista leikkokukkaa, kurkista laaja leikkokukkien kasvikirjastomme ja nappaa sieltä suosikkisi. Joidenkin leikkokukkien saatavuus voi vaihdella kauden mukaan. Kukkakauppojen leikkokukkavalikoima ja kuivakukkavalikoima vaihtelee kauppakohtaisesti,  kysy lisää leikkokukkien saatavuudesta lähimmältä eKukka-kauppiaaltasi.

Lue lisää leikkokukista eKukka-kasvikirjastosta – klikkaa tästä


Horoskooppikukat

Kukkalahjan valitsemiseen voit ottaa avuksi myös horoskooppikukat! Ihastuta lahjan saaja tarkkaan suunnitellulla kukkakimpulla, kerro kukkien tarkoitus esimerkiksi kauniilla kortilla.

Lue lisää horoskooppikukista – klikkaa tästä

Avainsanat: