Valitse sivu

Runsas kukka-asetelma Nappula-ruukuun

Iittalan Nappula-ruukku soveltuu myös kukka-asetelmien tekoon!

Ruotsalaisen muotoilijan Matti Klenellin suunnittelema Nappula on yksiä suosituimpia ruukkuja kukka-asetelmien tekoon. Ruukun pyöreät ja pehmeät muodot ovat saaneet inspiraation pöydänjaloista, jotka Klenell näki Nuutajärven lasimuseossa. Nappula on toki tarkoitettu suojaruukuksi huonekasveille, mutta siihen syntyy myös runsas, tämän hetken trendejä mukaileva asetelma käden käänteessä. 

Vinkki! Jos sinulla on maljakko, johon haluat asetella tilaamasi kukkakimpun, kerro maljakon mitat floristille tai vie se malliksi kukkakauppaan. Näin floristi osaa mitoittaa ja sitoa maljakkoon täydellisesti istuvan kimpun.

Moderni asetelma pioneista

Tänä päivänä on tavallista etsiä ekologisempia vaihtoehtoja muovista tehdyn kukkasienen rinnalle. Yksi suosituimmista tekniikoista on tehdä asetelma kanaverkkoon. Kanaverkosta muotoillaan astian pohjalle sopiva pallo, jonka tehtävänä on tukea kukkia. Astia täytetään vedellä ennen kukkien asettelua, ja kukat pujotellaan kanaverkon läpi.

Moderni kanaverkkoon tehty asetelma voi syntyä pelkästään yhdestä kukasta – tässä tapauksessa pionista.

Myös epäsymmetrisyys ja rönsyilevyys käyttö on tätä päivää. Nappula sopii täydellisesti tällä tavalla toteutettaville asetelmille, sillä ruukun muoto vaatii kaverikseen rennolla otteella tehtyjä asetelmia. Pohjalle aseteltu kanaverkkopallo auttaa kukkia asettumaan ilmavasti ja luonnollisesti.

Huonekasvit Nappula-ruukussa

Nappula sopii tietenkin myös sen alkuperäiseen käyttötarkoitukseen, eli huonekasvien ruukuksi. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että ruukun pohjassa ei ole pohjareikää, joten ylimääräinen vesi ei pääse valumaan ulos. Ruukkusorakerros ruukun pohjalla auttaa estämään liikakastelua, mutta helpointa on istuttaa kasvi muoviseen istutusruukkuun.

Jos istutusruukun näkyminen häiritsee, kannattaa valita kasvi, jonka versot roikkuvat alaspäin ja peittävät istutusruukun allensa. Tällaisia kasveja ovat esimerkiksi juorut ja kultaköynnös

Avainsanat: