Valitse sivu

Kukkavinkit monikäyttöiseen Nappula-ruukuun

Iittalan Nappula-ruukku sopii sekä huonekasveille että kukka-asetelmien tekoon

Ruotsalaisen muotoilijan Matti Klenellin suunnittelema Nappula-ruukku on päässyt floristien suosioon. Ruukun pyöreät ja pehmeät muodot ovat saaneet inspiraation pöydänjaloista, jotka Klenell näki Nuutajärven lasimuseossa. Nappula on toki tarkoitettu suojaruukuksi huonekasveille, mutta siihen syntyy myös rento ja moderni asetelma käden käänteessä. 

Kuivatuista heinistä syntyy rento asetelma. eKukka.fi

Kukka-asetelma Nappula-ruukkuun

Tänä päivänä on tavallista etsiä ekologisempia vaihtoehtoja muovista tehdyn kukkasienen rinnalle. Yksi suosituimmista asetelmatekniikoista on niin sanottu myttäystekniikka. Rautalangasta tai kanaverkosta muotoillaan astian pohjalle sopiva pallo, jonka tehtävänä on tukea kukkia. Pallon muotoilu kanaverkosta on hieman nopeampaa, kun taas rautalankaa myttäämällä reikien kokoa voi säädellä vapaammin. Astia täytetään vedellä ennen kukkien asettelua.

Nappula-ruukku sopii täydellisesti tällä tavalla toteutettaville asetelmille. Ruukun muotokieli vaatii kaverikseen villisti rönsyäviä, moderneja kukka-asetelmia! Tässä kuivakukka-asetelmassa on käytetty valkaistua pampaheinää luonnosta kerätyn materiaalin rinnalla.

Rautalangasta tai kanaverkosta muotoiltuun palloon on helppo tehdä kukka-asetelmia. eKukka.fi
Nappula-ruukku saa huonekasvit näyttämään erityisen kauniilta. eKukka.fi

Viherkasvit Nappula-ruukussa

Nappula sopii tietenkin myös sen alkuperäiseen käyttötarkoitukseen, eli huonekasvien ruukuksi. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että ruukun pohjassa ei ole pohjareikää, joten ylimääräinen vesi ei pääse valumaan ulos. Ruukkusorakerros ruukun pohjalla auttaa estämään liikakastelua, mutta helpointa on istuttaa kasvi muoviseen istutusruukkuun. Jos istutusruukun näkyminen häiritsee, kannattaa valita kasvi, jonka versot roikkuvat alaspäin ja peittävät istutusruukun allensa. Tällaisia kasveja ovat esimerkiksi juorut ja kultaköynnös

Avainsanat: