Valitse sivu

Pääsiäisen kukka-asetelmat – katso helpot vinkit

Koristele kotisi pääsiäiseksi ihastuttavalla kukka-asetelmalla – pienet asetelmat on helppo tehdä myös itse!

Pienet keltaiset tiput ja koristeelliset pääsiäismunat kaivellaan taas esiin. Kokeile tänä pääsiäisenä jotain uutta, ja tee teemaan sopiva kukka-asetelma keräämään katseita ja viimeistelemään pääsiäispöydän kattaus!

Kun kevät on jo pitkällä ja aurinko sulattaa lumet, luonnon aarteita on taas helppo löytää pihalta ja lähimetsistä. Mustikan ja puolukan varvut sekä erilaiset vanhat ja käppyräiset oksat sopivat hyvin pääsiäisen kukka-asetelmiin. Yhdistele luonnollisia sävyjä kirkkaiden ja iloisten värien kanssa, niin asetelmasta tulee mielenkiintoinen.

Kukita munakenno!

Pääsiäisen helpoin asetelmapohja on tietenkin munakenno. Tarvitset munakennon ja kananmunat, leikkokukkia sekä haluamiasi pääsiäiskoristeita. Tämä asetelma on tehty kuuden munan kennoon; kananmunia on käytetty neljä kappaletta, koristemunia on kaksi.

Kananmunia rikkoessa kannattaa olla varovainen, ettei kuori halkea kokonaan. Ota kananmunasta tukeva ote ja napsuttele kevyesti veitsellä kuori rikki, jotta saat haluamasi kokoisen aukon kukille. Laita kuoriin vettä, ja asettele haluamasi leikkokukat pieniin munakuppeihin. Viimeistele asetelma esimerkiksi sulilla.

Ruukkugerbera sammalpedillä

Aurinkoinen ruukkugerbera on tämän asetelman päätähti. Asetelma on tehty laakeaan astiaan, joka on täytetty sammaleella. Muoviruukku on helppo piilottaa sammaleen sekaan. Astian reunoille on aseteltu mustikanvarvuista tehty kranssi. Käytä koristelussa munankuoria ja sulkia.

Lue lisää: Pääsiäisen keltaiset ruukkukukat

Pienet sammalpesät

Suloisten sammalpesien tekoon tarvitset sammalta, risuja, kukkia, pääsiäiskoristeita ja kynttilänjalkoja. Muotoile sammaleesta pieni pesä ja kehystä se pienellä risukranssilla. Asettele haluamasi kukat ja pääsiäiskoristeet luonnollisesti ja ilmavasti. Useita pieniä sammalpesiä voi koota näyttäväksi kokonaisuudeksi kattauspöydän keskelle.

Keltaiset kukat lasipulloissa

Helppo ja nopea kukka-asetelma syntyy erilaisista leikkokukista sekä eri kokoisista ja näköisistä pulloista! Ryhmittele lasipullot esimerkiksi tarjottimelle, ja lisää niihin kannulla vettä. Asettele haluamasi leikkokukat villisti ja vapaasti lasipulloihin. Leikkokukkien kaveriksi voit valita erilaisia heiniä tai luonnosta löytämiäsi risuja ja pajunkissoja. Vieraile lähimmän kukkakauppasi kukkakylmiöllä ja nappaa mukaasi pääsiäisen herkullisimman väriset leikkokukat!

Kukkaisa risupesä

Ihastuttavat risupesät sopivat pääsiäiseen. Kerää metsästä puista tippuneita risuja ja pyöräytä niistä luonnollisen näköinen pesä. Pesä syntyy helposti eri kokoisista kransseista, jotka voit kiinnittää yhteen muutamasta kohdasta rautalangalla. Risupesään voit tehdä asetelman leikkokukista, jolloin tarvitset palan kukkasientä. Jos kukkasientä ei ole saatavilla, voit laittaa risupesään myös kauniin pääsiäisen ruukkukukan ja koristella sen haluamillasi pääsiäiskoristeilla.

Kukkakruunu pajunkissoista

Tämä asetelma kruunaa pääsiäisen! Tarvitset lasisen maljakon tai lasisuppiloita, joiden ympärille pajunkissat sidotaan. Asettele leikkokukat villisti ja luonnollisesti. Kukkakruunu sopii mainiosti pääsiäisen kattauksen katseenvangitsijaksi tai eteiseen sisääntulon läheisyyteen, missä se kerää ihastelevat katseet heti vieraiden saavuttua.

Avainsanat: