Valitse sivu

Pääsiäisen kukka-asetelmat

Koristele kotisi pääsiäiseksi ihastuttavalla kukka-asetelmalla – pienet asetelmat on helppo tehdä myös itse!

Pienet keltaiset tiput sekä koristeelliset pääsiäismunat saadaan taas kaivella esiin ja asetella kauniisti koristamaan kotejamme. Kokeile tänä pääsiäisenä jotain uutta ja tee pääsiäisen teemaan sopiva kukka-asetelma keräämään katseita ja viimeistelemään pääsiäisen illallispöydän kattaus! Kevään olessa jo pitkällä ja auringon sulattaessa lumet, ihanat luonnon aarteet voit taas löytää lähimetsästä. Mustikan ja puolukan varvut sekä erilaiset vanhat ja käppyräiset oksat sopivat hyvin pääsiäisen kukka-asetelmiin. Yhdistele luonnollisia sävyjä kirkkaiden ja iloisten värien kanssa, näin saat mielenkiintoisen asetelman aikaiseksi.

Keltaiset ruukkukukat tuovat myös tunnelmaa pääsiäiseen. Oikein hoidettuina ruukkukukat ilahduttavat pidempäänkin. Lue lisää aurinkoisista, keltakukkaisista ruukkukukista – ja nappaa hoito-ohjeet talteen!

Munakenno-asetelma kerää katseet

Suloinen kukka-asetelma, joka on helppo tehdä myös itse! Tarvitset munakennon ja kananmunat, leikkokukkia sekä haluamiasi pääsiäiskoristeita. Tämä munakenno-asetelma on tehty kuuden munan kennoon, kananmunia on käytetty neljä kappaletta, koristemunia on kaksi. Kananmunia rikkoessa kannattaa olla varovainen, ettei kuori halkea kokonaan. Ota kananmunasta tukeva ote ja napsuttele kevyesti veitsellä kuori rikki, jotta saat haluamasi kokoisen aukon kukille. Asettele haluamasi leikkokukat pieniin munakuppeihin, joissa on pohjalla vettä.  Puolukan varvut tuovat asetelmaan luonnollisuutta. Koristemunien lisäksi höyhenet kuuluvat tähän asetelmaan, luoden ihanan pääsiäistunnelman.

Ruukkugerbera sammalpedillä

Aurinkoinen ruukkugerbera on tämän asetelman tähti. Tämä asetelma on tehty laakeaan astiaan, joka on täytetty sammaleella. Mustikanvarvuista tehty kranssi reunustaa kivasti asetelmaa, tuoden liikettä ja mielenkiintoa. Koristeina tässä asetelmassa on käytetty luonnollisia ja pehmeitä sävyjä, mutta iloa ja vipinää asetelmaan saat koristelemalla sen kirkkaan värisillä höyhenillä sekä pääsiäismunilla! Tämä asetelma sopii mainiosti niin sohvapöydälle kuin kattauksen kruunuksikin.

Pienet risusammal-pesät

Risusammal-pesät on helpot ja nopeat tehdä, tarvitset: sammalta, risuja, kukkia, pääsiäiskoristeita sekä kynttilänjalat, joissa on sopiva tila pienelle risusammal-pesälle. Muotoile sammaleesta pieni pesä ja kehystä se pienellä risukranssilla. Asettele haluamasi kukat ja pääsiäiskoristeet luonnollisesti ja ilmavasti. Pieniä risusammal-pesiä voit tehdä useamman ja koota ne näyttäväksi kokonaisuudeksi pöydän keskelle.

Keltaiset kukat lasipulloissa

Helppo ja nopea kukka-asetelma syntyy erilaisista leikkokukista sekä eri kokoisista ja näköisistä pulloista! Asettele lasipullot ryhmään, haluamasi alustan päälle. Lisää kannulla vettä. Asettele haluamasi leikkokukat villisti ja vapaasti lasipulloihin, mitä luonnollisempi lopputulos sen parempi. Leikkokukkien kaveriksi voit valita erilaisia heiniä tai jopa luonnosta löytämiäsi risuja tai pajuja. Vieraile lähimmän kukkakauppasi kukkakylmiöllä ja nappaa mukaasi pääsiäisen herkullisimman väriset leikkokukat.

Kukkaisa risupesä

Ihastuttavat risupesät sopivat pääsiäiseen. Kerää metsästä puista tippuneita risuja ja pyöräytä niistä luonnollisen näköinen pesä. Pesä syntyy helposti eri kokoisista kransseista, jotka voit kiinnittää yhteen muutamasta kohdasta rautalangalla. Risupesään voit tehdä asetelman leikkokukista, jolloin tarvitset palan kukkasientä. Mikäli kukkasientä ei ole saatavilla, voit laittaa risupesään myös kauniin pääsiäisen ruukkukukan ja koristella sen haluamillasi pääsiäiskoristeilla! Tee erikokoisia risupesiä, joista voit koota näyttävän kokonaisuuden.

Pajunkissa-kruunu

Pajunkissa-kruunulla kruunaat pääsiäisen. Tähän asetelmaan voit käyttää lasista maljakkoa, jonka ympärille kiedot suloiset pajunkissat, tai voit käyttää lasisuppiloita, joilla saat kohdistettua kruunun kukittamisen haluamiisi paikkoihin. Valitse haluamasi leikkokukat, vieraile lähimmän kukkakauppasi kukkakylmiöllä ja nappaa mukaasi pääsiäisen ihanimmat kukat. Asettele kukat maljakkoon tai lasisuppiloihin luonnollisesti, näin saat näyttävän lopputuloksen. Pajunkissa-kruunu sopii mainiosti pääsiäisen kattauksen katseenvangitsijaksi tai eteiseen sisääntulon läheisyyteen, jossa se saa kerätä ihastelevat katseet heti vieraiden saavuttua.

Lähetä pääsiäisterveiset! – eKukka.fi

Muista ystävääsi tai lähimmäistäsi pääsiäisenä kauniilla kukkakimpulla, kukka-asetelmalla tai ruukkukukalla!  Klikkaa sivuille eKukka.fi ja kirjoita hakukenttään osoite, postinumero tai paikkakunta, jonne haluat aurinkoisen kukkatervehdyksen lähettää. Valitse sen jälkeen mieleisesi kukkakauppa ja klikkaa kukkaostoksille. Valitse mieleisesi kukat, halutessasi voit liittää kukkalähetykseen kortin ja toiveet toimitukseen liittyen. Täytä tiedot lähettäjästä sekä vastaanottajasta. Klikkaa maksupalveluun ja valitse sopivin tapa maksaa tilaus. Tilauksen maksettuasi saat vahvistusviestin eKukkakauppiaaltasi.

Avainsanat: