Valitse sivu

Palmut puhdistavat sisäilmaa

Ilmaa puhdistavat palmut

Palmut ovat hyviä puhdistamaan sisäilman epäpuhtauksia niin kotona kuin toimistossa. Ne ovat näyttäviä ja trendikkäitä viherkasveja sisustuksessa. Isommilla palmuilla saadaan nopeasti luotua puhdistavaa vihreyttä myös korkeaan ja avaraan tilaan.

Pikkutaateli (Phoenix roebelenii) ja kaislapalmu (Chamaedorea seifrizii) ovat erinomaisia poistamaan formaldehydia ilmasta. Palmuista pensaspalmu (Rhapis excelsa) on parhaimpia puhdistamaan ilmasta ammoniakkia. Näitä epäpuhtauksia tulee sisäilmaan esimerkiksi uusista huonekaluista, tekstiileistä, maaleista, liimoista yms remontti- ja rakennustarvikkeista. Joten ilmaa puhdistavia kasveja kannattaa suosia uusissa ja remontoiduissa asunnoissa. Niitä on hyvä sijoittaa myös tiloihin, joissa oleskellaan paljon, sillä ilmaa puhdistaessaan kasvit erittävät vesihöyryä ilmaan ja tekevät siten huoneilman miellyttävämmäksi. Muita hyviä ilmaa puhdistavia palmuja ovat vuoripalmut (Chamaedorea) ja kultapalmu ( Chrysalidocarpus lutescens).

Palmut viihtyvät runsaassa hajavalossa, mutta ne eivät pidä suorasta auringonpaisteesta. Palmuja kastellaan säännöllisesti ja lannoitetaan kasvukaudella. Ne pitävät lehtien sumutuksesta, etenkin talviaikaan. Normaali huonelämpötila sopii niille hyvin. Komeimpia palmuja näkee asunnoissa, joissa on lattialämmitys tai talvella lämpötila hieman huonelämpötilaa alhaisempi.

Avainsanat: