Valitse sivu

Hyötykasvit

Pihalle & puutarhaan
Etusivu 9 Piha & Puutarha 9 Hyötykasvit

Kasvata syötäviä hyötykasveja

Hyötykasvit ovat syötäviksi kasvatettavia kasveja, esimerkiksi yrtit, vihannekset ja marjat. Hyötykasveja voi kasvattaa yksistään ruukussa, amppelissa tai viljelylaatikossa. Voit kasvattaa omia kesäherkkuja pihalla, puutarhassa, terassilla tai parvekkeella! Kasvata omat kesäherkut siemenestä tai osta valmiiksi esikasvatettuja kukkakaupasta tai puutarhamyymälästä. Tutustu hyötykasvien maailmaan, kasvata varmoja suosikkeja ja kokeile myös uusia makuja!

Viljelylaatikon perustus

Viljelylaatikossa voit kasvattaa omaan makuun sopivia hyötykasveja. Pienessä laatikossa kasvatat esimerkiksi yrtit, suuremmassa valmistuu omat kesäperunat! Tiedätkö miten viljelylaatikko perustetaan? Lue ohjeet ja aloita omien hyötykasvien kasvatus.

Amppelimansikka

Amppelimansikoita on eri lajikkeita ja niitä myydään valmiiksi istutettuna isoihin amppeleihin. Ne on käteviä, sillä amppelit voi suoraan ripustaa roikkumaan, eikä taimia tarvitse istuttaa isompaan ruukkuun. Tutustu amppelimansikkaan ja kerää maukas sato!

Poppamies chilitaimi

Chilien käytössä on taivas vain rajana, niitä voit käyttää myös raakana, jolloin maku ja tulisuus on miedompi. Sadon tuotto osuu lajikkeesta ja olosuhteista riippuen eri ajankohtiin, kesäkuun alusta heinäkuun loppupuolelle. Lue lisää kotimaisista chileistä!

Rosmariini keittiössä

Rosmariinia voi käyttää sisustuksessa yhtälailla kuin viherkasveja. Ihana tuoksuva lisä viherkasvien joukkoon! Se on kaunis ruukussa, keittiön tasolla. Tiedätkö miten sitä hoidetaan? Kurkkaa vinkit!

Jaa vinkki ystävillesi