Valitse sivu

Hyötykasvit

Etusivu 9 Piha & Puutarha 9 Hyötykasvit

Kasvata syötäviä hyötykasveja

Hyötykasvit ovat syötäviksi kasvatettavia kasveja, kuten yrttejä tai marjoja. Hyötykasvit on helppo istuttaa esimerkiksi viljelylaatikoihin, mutta omia kesäherkkuja voi kasvattaa myös terassilla tai parvekkeella.

Tutustu hyötykasvien maailmaan, kasvata varmoja suosikkeja ja kokeile myös uusia makuja!

Viljelylaatikon perustus

Viljelylaatikossa voit kasvattaa omaan makuun sopivia hyötykasveja. Pienessä laatikossa kasvatat esimerkiksi yrtit, ja suuremmassa valmistuu omat kesäperunat. Tiedätkö miten viljelylaatikko perustetaan? Lue ohjeet ja aloita omien hyötykasvien kasvatus.

Amppelimansikka

Amppelimansikkana myydään useita eri mansikkalajikkeita. Kätevät amppelit voi suoraan ripustaa roikkumaan, eikä taimia tarvitse istuttaa isompaan ruukkuun. Tutustu amppelimansikkaan ja kerää maukas sato!

Poppamies chilitaimi

Chilien käytössä on taivas vain rajana. Niitä voi käyttää myös raakana, jolloin maku ja tulisuus on miedompi. Sadon tuotto osuu lajikkeesta ja olosuhteista riippuen eri ajankohtiin, kesäkuun alusta heinäkuun loppupuolelle. Lue lisää kotimaisista chileistä!

Rosmariini keittiössä

Rosmariini on yrtti, jota voi käyttää sisustuksessa yhtälailla kuin viherkasveja. Se  on ihanan tuoksuva lisä keittiön viherkasvien joukkoon. Tiedätkö miten rosmariinia hoidetaan? Kurkkaa vinkit!

Jaa vinkki ystävillesi