Valitse sivu

Kotimaiset kukat ja kasvit

Etusivu 9 Piha & Puutarha 9 Kotimaista kauneutta

Kotimainen kukka on kaunis & kestävä

Tuoreus, laatu ja kestävyys ovat kotimaisten ruukkukukkien valttikortteja. Suomessa viljellään kasvihuoneissa kukkia, viherkasveja ja vihanneksia. Kukat ja kasvit eivät joudu matkustamaan pitkiä matkoja maasta toiseen. Suosi suomalaista – sirkkalehtimerkistä tunnistat suomalaisen puutarhatuotteen: vihannekset, hedelmät, kukat ja taimitarhatuotteet. Merkki takaa tuotteen sataprosenttisen kotimaisuuden.

Hurmaava hortensia

Kesäkukkana hortensia sopii niin terassille kuin parvekkeellekin, kaunis suojaruukku viimeistelee ilmeen. Varmista vain että hortensialla on ihanteellinen kasvupaikka ja tiedät sen hoito-ohjeet, niin saat nauttia kukinnosta koko kesän!

Kevään suosituin – Orvokit

Kestävät kotimaiset orvokit ovat lupaus alkavasta kesäkaudesta. Kukkien värivalikoima on laaja, yhdistele värejä saadaksesi villin ja iloisen kokonaisuuden tai istuta yhden väristä orvokkia runsaasti ja tyylikkäästi. Tutustu orvokin hoito-ohjeisiin!

Upea pelargoni

Pelargonian ihanteellinen kasvupaikka on lämmin ja aurinkoinen – se on yksi helppohoitoisimmista kesäkukista. Pelargonian kukinto voi olla yksinkertainen tai kerrottu. Istuta pelargoni ruukkuun, parvekelaatikkoon tai amppeliin lajikkeesta riippuen. Tutustu hoito-ohjeisiin!

Perinteinen ruusubegonia

Ruusubegonia on kestävä perinteinen kukka. Se on monikäyttöinen – kaunis kukkalahja esimerkiksi syntymäpäivänä ja kestävyyden sekä helppohoitoisuuden ansiosta suosittu kukka myös hautausmailla. Katso vinkit, kuinka saat sen kestämään kauniina pidempään.

Kiehtova kiinanruusu

Suomessa kiinanruusua on kasvatettu huonekasviksi 1800-luvun alkupuolelta lähtien. Martin Tarhalla kiinanruusu on ollut viljelyssä joka vuosi jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Upea ja eksoottinen kiinanruusu sopii viherkasviksi sisälle tai kesäksi terassille ja parvekkeelle! Lue lisää.

Ihana jaloleinikki

Martin Tarhan kauniit, kotimaiset jaloleinikit ruukussa  tuovat raikkaan tuulahduksen alkavasta keväästä! Jaloleinikki on suosittu niin leikkokukkana kuin ruukkukukkanakin, ruukku-ranunculuksen voit istuttaa keväällä ulos. Lue hoitovinkit!

Runsaskukkainen ruukkuatsalea

Näyttävyytensä ansiosta ruukkuatsalea on suosittu syksyn ja talven ruukkukukka. Atsalea viihtyy valoisassa ja puolivarjossa, viileä paikka kuten kuisti tai veranta on ihanteellinen ruukkuatsalealle. Lue lisää ruukkuatsalean hoito-ohjeista, joilla saat sen pysymään kauniina pidempään!

Syksyn suosikki – Syklaami

Martin Tarhan kauniit kotimaiset syklaamit kuuluvat syyskauden suosituimpiin ruukkukukkiin. Kauneus ja kestävyys samassa paketissa – istuta syklaami syyskukkaistutukseen muiden ihastuttavien syyskasvien seuraksi tai nauti sen kauneudesta kotisi sisustuksessa. Kurkkaa hoitovinkit!

Kauniit ruukkukasvit

Kauniit ja kestävät kotimaiset ruukkukasvit nousevat suosioon aina alku vuodesta. Eikä ihme, sillä nämä kaunottaret ja komistukset ihastuttavat ja tuovat auringon pilkahduksen kotiisi. Koristeelliset lehdet ja kauniit kukat ilahduttavat myös kukkatervehdyksen saanutta läheistäsi tai ystävääsi!

Kotimaiset tulppaanit

Tulppaanit ovat sipulikasveja, joita viljellään leikkokukiksi sekä puutarhaan ja kukkaruukkuun istutettaviksi koristekasveiksi. Päätuotantokausi tulppaaneilla ajoittuu tammi-helmikuulle, saatavuus jatkuu pääsiäiseen saakka. Suomi on yksi ahkerimpia tulppaaninostajamaita väkilukuun suhteutettuna.

Jaa vinkki ystävillesi