Valitse sivu

Syyspuutarha

Etusivu 9 Piha & Puutarha 9 Syyspuutarha

Ideoita, vinkkejä ja kukkatietoa syksyn suosikkikukista

Täältä löydät parhaimmat vinkit syksyn suosituimpien kukkien käyttöön terassilla, parvekkeella, pihalla ja puutarhassa! Tutustu vinkkeihin ja tee kausikukista kaunis kukkaistutus, opiskele hoito-ohjeita tai käytä syksyisen puutarhan antimia sekä luonnon aarteita kukkasidonnassa.

Syksyn suosituimmat kasvit

Hehkunsa menettäneiden kesäkukkien tilalle istutetaan ryhdikkäitä ja komeita syyskukkia. Voit istuttaa syyskukkia yksistään ruukkuun tai yhdistellä eri kasveja suuremmaksi kokonaisuudeksi. Syyskukkaistutukset koristavat monen pihoilla pitkälle talveen saakka. Katso lista suosituimmista syyskasveista!

Hopeanväriset syyskasvit

Hopeanhohtoiset syyskasvit ovat pitkään olleet trendikkäitä, eikä ihme, sillä ne ovat tyylikkäitä ja niitä on helppo yhdistellä muiden kasvien kanssa. Hopealanka, hopealehti ja hopeaputous ovat suosittuja ja kestäviä kasveja – kurkkaa hoitovinkit!

DIY Syyspuutarha

Syyspuutarhasta löytyy mitä upeimpia luonnon aarteita, joista voit sitoa kauniita kukkakoristeita! Kranssit kuuluvat syksyyn – täältä löydät maatuvan, esimerkiksi hautokoristeeksi sopivan kanervakranssin ohjeen. Pihlajanmarjat ja värikkäät lehdet tuovat koristeisiin ihanaa syystunnelmaa. Katso DIY-ohjeet syyskoristeille, materiaalit löydät pihalta ja puutarhasta!

Auringonkukka

Suuri ja näyttävä auringonkukka on iloinen ilmestys alkusyksystä. Se aloittaa kukkimisen elokuussa ja kukkii pakkasiin saakka. Perinteisen keltaisen sävyn ohella auringonkukasta löytyy oranssin, punaisen ja valkoisen sävyissä olevia lajikkeita. Auringonkukkien kasvatus ja hoito on helppoa – kurkkaa vinkit!

Syklaamisyksy

Syklaami on yksi syksyn suosituimmista kasveista. Kotimainen syklaami on kestävä ja se hehkuu upeissa eri väreissä – valkoisesta värikkäisiin punaisiin sekä hempeisiin vaaleanpunaisen sävyihin. Se sopii syyskukkaistutuksiin ulos sekä ruukkukasviksi sisälle – sisätiloissa se viihtyy hieman viileämmässä paikassa. Nappaa syklaamin hoitovinkit talteen!

Halloweenkukat

Millaiset kukat halloweeniin? Kukkakoristeilla virität oikeanlaisen tunnelman sisälle, terassille ja parvekkeelle. Hyytävä kummituspuu nousee suosioon aina syksyisin – tiedätkö miten sitä hoidetaan? Kummituspuun hoitovinkit ja paljon muuta löydät täältä.

Jaa vinkki ystävillesi