Valitse sivu

Pinkkien kukkien hehkua

Suloinen pinkkien kukkien viikko – pinkki pinkimpi pinkein!

Pinkkiä, pinkkiä sen olla pitää. Mikä pinkki kukka on sinun suosikkisi? Pinkkien kukkien valikoima on hurjan runsas, niitä on saatavilla niin leikkokukkina kuin ruukkukukkinakin. Esittelemme tässä teille muutaman ihastuttavan pinkin ruukkukukan, osta itsellesi tai anna lahjaksi!


Syklaami säväyttää

Syklaami (Cyclamen) pitää viileästä ja valoisasta paikasta. Ulkona se viihtyy suojaisassa paikassa, esimerkiksi katoksen alla tai lasitetulla parvekkeella tai terassilla. Tärkeintä on pitää syklaami suojassa syksyn runsailta sateilta. Syklaami loistaa kukkaistutuksissa pitkään, suojaisassa paikassa se ei pienistä pakkasistakaan hetkahda. Sisätiloissa syklaami viihtyy parhaiten itä- tai pohjoisikkunalla, viileässä ja valoisassa paikassa. Normaali huoneenlämpö kellastuttaa ja kuivattaa syklaamin nopeammin.

Kastele syklaamia aluslautasen kautta, syklaamilla on mukulamainen juurakko joka sijaitsee aivan kasvualustan pinnassa, joten ylhäältä päin kasteltuna vesi mädättää ja homehduttaa kasvin nopeasti. Vältä kastelemasta syklaamin lehtiä sekä kukkia. Syksyisissä yhdistelmäistutuksissa pyri kastelemaan syklaamin tyvelle.

Poista vanhat ja kuihtuneet lehdet sitä mukaa kuin niitä tulee, näin syklaami pysyy kauniina pidempään. Lannoita muutaman kerran kuukaudessa talven ajan.

Pinkki tulilatva on ihana!

Tulilatva (Kalanchoe Blossfeldiana-ryhmä) on tuttu kasvi, jota on saatavilla useassa eri värissä, sekä kerrannais että yksinkertaisena kukkana. Tulilatva pitää valoisasta ja lämpimästä paikasta – viihtyy myös viileässä paikassa, alimmillaan lämpötila voi olla jopa 5 astetta.

Tulilatva on helppohoitoinen ja kukkii runsaasti. Yleisesti tulilatvaa kastellaan niukasti, liiallinen kastelu on tavallinen syy kasvin kuolemiseen. Hyvä sääntö kasteluun on, että kastelet kerran kunnolla, jonka jälkeen annat kasvualustan kuivahtaa. Tulilatva on komea viherkasvi myös kukintansa jälkeen, joten voit säilyttää sen vaikka se lopettaisi kukintansa. Joskus tulilatva innostuu myös uudelleen puhkeamaan kukkaan.

Orkidea hurmaa

Perhoskämmekkä eli perhosorkidea (Phalaenopsis) on kaunis viherkasvi. Perhoskämmekkä pitää valoisasta paikasta, mutta ei suorasta auringonpaisteesta. Lyhyestä aamu- tai ilta-auringosta ei ole haittaa. Kasvi ei pidä siirtelystä.

Perhoskämmekkä pitää normaalista huoneenlämmöstä, jopa huoneenlämpöä muutaman asteen korkeammastakin lämmöstä. Vetoa kasvi ei siedä, joten älä laita sitä ikkunalaudalle jossa kasvi voi saada kylmää. Kestää melko hyvin kuivuutta, se varastoi vettä lehtiin ja juuriinsa. Orkidean juurien väri paljastaa veden tarpeen, kuiva juuri on hopeanharmaa, kostea juuri on vihreä. Odota siis, että juuri hopeoituu, upota ruukku kädenlämpöiseen veteen muutamaksi minuutiksi (kunnes juuret ovat vaihtaneet värinsä vihertäviksi). Normaali kasteluväli vaihtelee viikosta kahteen. Lannoitetaan orkidealannoitteella lannoitepurkin ohjeiden mukaisesti.

Kun kasvualusta alkaa maatua ja kukinta heikentyä, on aika vaihtaa kasvualusta. Tärkein ominaisuus on ilmavuus, juuret eivät saa mädäntyä. Kasvualustassa ei tarvitse olla ravinteita, sen ainoa tehtävä on pitää kasvi pystyssä. Lähes mikä tahansa huonosti maatuva ja isorakeinen aines käy orkidealle kasvualustaksi, esim männyn kaarna, puuhiili ja rahkasammal.

Veikeä flamingonkukka

Andrenflamingonkukka, tai tuttavallisemmin flamingonkukka (Anthurium), on vehkakasvi joka kukkii ympärivuotisesti. Suurikokoiset, herttamaiset lehdet. Pitkulainen keltainen tai oranssi kukka, jota ympäröi värikäs, herttamainen suojuslehti.

Kastele flamingonkukkaa säännöllisesti. Kasvukaudella kastelu runsaampaa, kuin talvikaudella. Lannoita kasvukaudella, keväästä syksyyn, jokaisella kastelukerralla. Flamingonkukka pitää hajavalosta, ei siedä suoraa auringonpaistetta. Kasvualusta saa olla hapan. Multa vaihdetaan joka toinen vuosi, pintamullan voi vaihtaa joka kevät.

Avainsanat: