Valitse sivu

Punainen kranssi tuo sävyä marraskuuhun

Oasiksen musta kranssipohja toimii loistavasti tummien leikkokukkien alustana

Pimeään marraskuuhun kaipaa usein hieman piristystä. Joulukuukin alkaa jo kolkutella ovella, ja punaiset kukat tuntuvat nyt erityisen tunnelmallisilta. Oasiksen valmis, musta kranssipohja toimii loistavasti tummien sävyjen alustana. Sienen peittämisessä ei tarvitse olla pikkutarkka, vaan musta tausta saa jäädä hieman esiin.

Marraskuisen kranssin toteutti Vuoden 2020 nuori floristi Mervi Juurikka

Aistillinen ja marraskuinen kranssi syntyy pelkästään punaisen eri sävyistä. Kranssiin saa syvyyttä, kun valitsee tummia ja vaaleita sävyjä sekä erilaisia pintoja ja muotoja. Muhkea puutarharuusu (Rosa ‘Rouge Royale’) loistaa kranssin päätähtenä, ja syvänpunaiset keijunkukan (Heuchera) lehdet ja pienet ruusunmarjat tuovat siihen loppuvuoden tunnelmaa. Tämä kaunis kranssi sopii moneen tilaisuuteen!


‘Marraskranssi’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: