Valitse sivu

Raikasta keltaista ja tuttifruttia – pääsiäisenä saa leikitellä kukilla

Pääsiäiseen kuuluu iloisen väriset kukat

Keltainen on pääsiäisen ykkösväri – siitä tulee mieleen lämpöinen kevätaurinko sekä iloiset, pöydillä hyppelehtivät pikkutiput. Millaiset pääsiäiskukat koristavat sinun kotiasi, tykkäätkö ennemmin kukka-asetelmasta, kukkakimpusta vai kenties ruukkukukista?

Pääsiäisenä saa leikitellä, kimpusta voi löytyä vaikka sitruunanpuolikkaita tai kukka-asetelmaan voi sujauttaa muutaman suklaamunan. Katso Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikan sekä hänen assistenttinaan toimineen floristimestari Hyeeun Kimin kukkavinkit pääsiäiseksi.


Tuttifrutti – asetelma kuin karkkikippo

Pääsiäisen herkkupöydän must have on ehdottomasti karkkikippoa muistuttava kukka-asetelma! Tämä asetelma on tehty nättiin, jalalliseen puulaatikkoon. Kiva, pitkänmallinen kukka-asetelma sopii hyvin keskelle pöytää. Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka on asetellut kukat sopivan matalalle, joten pöydän äärellä istuskelevat herkkusuut näkevät toisensa myös asetelman yli. Tässä kukka-asetelmassa on käytetty kymbidiä, lyhtyliljaa ja värisafloria. Korallisaniainen tuo kivaa twistiä lopputulokseen.

Mervi Juurikan tekemä Tuttifrutti-asetelma on melkoinen herkku!

Pääsiäistipun tervehdys on söötti!

Kevät on vallaton, ja niin on myös tämä suloinen pääsiäiskimppu. Kimppupohjan on floristimestari Hyeeun Kim tehnyt kipsistä, ja se kivasti muistuttaa rikkoutunutta munankuorta. Munankuoren pohjassa on reikä, johon on helppo asettaa kukat. Hyeeun valitsi kukiksi kauniit tipunkeltaiset krysanteemit, jotka pilkistävät yhdessä eustoman, kielopuun ja jänönhännän kanssa munankuoren raosta. Kipsikuori on hauska kimppupohja ja niitä voi tehdä pieniä, suuria, laakeita tai suikeita. Loppusilauksena tässä kimpussa on ihastuttavat viiriäisenmunat.

Pääsiäistipun tervehdyksen sitoi floristimestari Hyeeun Kim.

Raikas kevät -kimppu kätkee sisälleen mielenkiintoisen yksityiskohdan

Sitruunoista on moneksi kukkasidonnassa. Kerroimme aiemmin keltaisesta sitrusauringosta, ja nyt sitruunanpuolikkaat ovat päässeet tämän kimpun keskelle. Sitruunat voi lisätä kimppuun helposti puutikkujen avulla. Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka sitoi raikkaan kevätkimpun, jossa hän käytti sitruunojen lisäksi mimosaa, kultahehkua, ikiviuhkoa ja kuivakukkia. Mimosan pörröiset pallerot tuovat pirskahtelevaa iloa kevätsidontaan.

Raikas kevät -kimpun sitoi Vuoden nuori floristi Mervi Juurikka.


Kukka-asetelma ‘Tuttifrutti’, Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka.

Kukkakimppu ‘Pääsiäistipun tervehdys’, Floristimestari Hyeeun Kim.

Kukkakimppu ‘Raikas kevät’, Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka.

Kukkakauppakalenteri 2021. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: