Valitse sivu

Rakenna joulupuu mustikanvarvuista

Pieni joulupuu mustikanvarvuista

Joulun alla on kiva tehdä kaikenlaisia koristeita kotiin. Tämä mustikanvarvuista tehty pieni joulupuu sopii vaikka lipaston päälle. Tämän tekemiseen tarvitset:

– kartionmuotoinen kuivasieni

– ruukku

– mustikanvarpuja

– puolalankaa

– koristeita

– hyasintin kukintoja

– rusettinauhaa

Ota käteen nippu mustikanvarpuja tyvipuolet ylöspäin ja ala kiertämään sitä puolalangalla kartion alalaidan ympäri. Tee aina kierros kerrallaan. Jatka uusi kierros osittain edellisten päälle, että edellisen kierroksen varpujen tyvet menevät piiloon. Viimeisestä kierroksesta jää rautalankaa näkyviin. Peitä se kauniilla rusetilla.

Liimaa lopuksi puuhun koristeita. Pujota hopeiseen ohueen puolalankaan hyasintin kukinnosta kelloja. Kiinnitä ne puun yläpäähän. Lisää ruukun pohjalle koristekiviä tai hiekkaa, jotta ruukku pysyy pystyssä. Nosta koristeltu joulupuu ruukkuun.

Hyasintin kellot jäätyvät pakkasessa ja säilyttävät muotonsa. Tämä puu sopii myös terassin ja parvekkeen pöytää koristamaan.

Jos mustikanvarpuja ei ole käytettävissä, voit tehdä puun havuista. Muistathan, että mustikanvarpuja ja havunoksia saa kerätä vain maanomistajan luvalla.