Valitse sivu

Sininen hetki – Itsenäisyyspäivän kukka-asetelma

Itsenäisyyspäivää koristavat siniset ja valkoiset kukat

Suomen itsenäisyyspäivää juhlitaan taas sinivalkoisissa tunnelmissa. Puhtaansiniset kukat ovat ikävä kyllä harvassa mitä leikkokukkiin tulee, mutta onneksi värjättyjen leikkojen valikoima on nykyään laaja.

Korkea kukka-asetelma on näyttävä ja juhlava tarjoilupöydän keskipiste. Valitse asetelmaan pitkävartisia leikkoja ja yhdistele rohkeasti kuivaa ja tuoretta materiaalia.

Itsenäisyyspäivä kukat
‘Sininen hetki’ -asetelman toteutti Vuoden 2020 nuori floristi Mervi Juurikka

‘Sininen hetki’ -asetelmassa leikkovihreät on korvattu siniseksi värjätyllä kuivamateriaalilla. Leikkoruskus toimii täytteenä ja palmunlehdet kehystävät asetelman pohjaa. Eustoman (Eustoma ‘Alissa White’) ja hortensian (Hydrangea) ihastuttavan puhtaanvalkeat värit muistuttavat lumisesta maisemasta, ja heiden marjat (Viburnum) tuovat asetelmaan syvempää sinistä sävyä.

Itsenäisyyspäivä kukat
Itsenäisyyspäivää juhlitaan sinivalkoisten kukkien kera

‘Sininen hetki’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: