Valitse sivu

Sininen orkidea

Perhosorkideaa on saatavana myös sinisenä

Sininen perhosorkidea on säväyttävän erikoinen. Se sopii täydellisesti esimerkiksi isänpäivän tai itsenäisyyspäivän viettoon.

Kukkakauppiaan ikuinen ongelma on, että aidosti sinisiä kukkia on hyvin vähän tarjolla – välillä on valittava värjättyjä kukkia. Kukkien värjäämistä on tehty ammattimaisesti maailmalla jo pitkään.  Viime vuosien mielenkiintoimpana uutuutena voidaan pitää orkidean värjäystekniikkaa, joka on ollut markkinoilla muutamia vuosia. Tekniikka on patentoitu maailmanlaajuisesti ja menetelmän takaa löytyy Hollantilainen VG Orchids -niminen yritys.

Kysy sinisen orkidean saatavuudesta omalta kukkakauppiaaltasi! Yleisesti sinisiä orkideoita on saatavilla ainakin isänpäivän ja itsenäisyyspäivän aikoihin.

Sininen orkidea on suosittu isänpäiväkukka. eKukka.fi

Orkidean hoito-ohjeet

Perhosorkidea pitää valoisasta paikasta, mutta ei suorasta auringonpaisteesta. Lyhyestä aamu- tai ilta-auringosta ei ole haittaa. Kasvi ei pidä siirtelystä. Perhosorkidea pitää normaalista huoneenlämmöstä, tai jopa huoneenlämpöä muutaman asteen korkeammastakin lämmöstä. Vetoa se ei siedä, joten älä laita orkideaa ikkunalaudalle jossa se voi saada kylmää. Mehevien lehtiensä ja juuriensa ansioista perhosorkidea sietää hyvin kuivia jaksoja.

Orkidean juurien väri paljastaa veden tarpeen. Kuiva juuri on hopeanharmaa, kostea juuri on vihreä. Odota siis, että juurien sävy muuttu, ja upota sitten ruukku kädenlämpöiseen veteen muutamaksi minuutiksi kunnes juuret ovat vaihtaneet värinsä vihertäviksi. Normaali kasteluväli vaihtelee viikosta kahteen. Lannoitetaan orkidealannoitteella lannoitepurkin ohjeiden mukaisesti.

Kun kasvualusta alkaa maatua ja kukinta heikentyä, on aika vaihtaa kasvualusta. Alustan tärkein ominaisuus on ilmavuus, eikä siinä tarvitse olla ravinteita, sillä sen ainoa tehtävä on pitää kasvi pystyssä. Lähes mikä tahansa huonosti maatuva ja isorakeinen aines käy orkidealle kasvualustaksi. Yleisesti käytetään esimerkiksi männyn kaarnaa, biohiiltä ja rahkasammalta.

Laita orkidean kaveriksi esimerkiksi muutama pampaheinä. eKukka.fi

Avainsanat: