Valitse sivu

Skimmia ruukkukukkana ja leikkokukkana

Skimmia on ensipilkahdus joulusta

Skimmia (Skimmia japonica ) on ikivihreä kaunokainen. Se on kotoisin Itä-Aasiasta, Japanin ja Kiinan seuduilta, jota on yleensä saatavilla leikko- ja ruukkukukkana syksyisin että jouluisin. Skimmia piristää vaatimattomalla olemuksellaan tavallista jouluasetelmaa, lisäämällä siihen ripauksen omanlaista herkkyyttä.

Skimmian koristearvo on sen kauniissa vaaleanpunaisessa tai vaaleanvihreässä kukinnossa, joka harvoin kuitenkaan kehittyy nuppuvaihetta pidemmälle. Tiheä kukinto koostuu monista pienistä kukista. Lehdet ovat kiiltävät, suikean muotoiset ja ne ovat ryhmittyneet versojen päihin.

Skimmian hoito – ohjeet

Ruukkuna skimmia viihtyy puolivarjoisalla paikalla, jonne auringon paahde ei ylety. Kastele säännöllisesti, mutta anna pintamullan kuivahtaa välillä. Skimmia on myös kiitollinen, jos sumuttelet sen versoja silloin tällöin. Voit myös kesällä sijoittaa sen ulos varjoisaan paikkaan, jossa se voi oleskella syksyn viileisiin päiviin saakka. Skimmia ei hätkähdä syksyn kirpeistä ilmoista. Sen vuoksi skimmia käy hyvin syksyisiin ruukkuistutuksiin muiden syyskasvien seuraksi.

Skimmia on myös kestävä leikkokukka. Se toimii yksin massana tai hyvänä lisänä esimerkiksi jouluisissa kimpuissa. Kasvi on tuoksuton ja lievästi myrkyllinen.

Avainsanat: