Valitse sivu

Suurilehtinen hopeavillakko ‘Angel Wings’

Näyttävälehtinen hopeavillakko ‘Angel Wings’ on uusi tulokas hopeanväristen kesäkukkien joukkoon

Hopeavillakko ‘Angel Wings’ (Senecio candicans) on tavallista hopeavillakkoa näyttävämpi ja suurilehtisempi. Tämä upea, hopeinen ja kookas kasvi sopii kesäkukkaistutuksiin tai yksittäin omaan ruukkuun huomion herättäjäksi. Suuri, hopeinen ja nukkapintainen villakko toimii erittäin hyvin värikkäiden kesäkukkien taustakasvina. Jos kaipaat erikoisten ja trendikkäiden kesäkukkien joukkoon uutta kaveria, hopeavillakko ‘Angel Wings’ sopii siihen loistavasti!

Hyvän kylmänkestävyytensä vuoksi tämä villakko sopii syksynkin ruukkuistutuksiin. Se kestää muutamia pakkasasteita, kuten pienempilehtinen hopeavillakko ja hopealanka. Voit myös saada tämän suurilehtisen ‘Angel Wings’ -villakon viihtymään ruukkukasvina sisällä eli kyseessä on hyvin monikäyttöinen kasvi!

 

Hopeavillakko ‘Angel Wings’ toimii katseenvangitsijana yksittäin ruukkuun istutettuna. 

‘Angel Wings’ -villakon hoito-ohjeet

Kasvi viihtyy monenlaisissa olosuhteissa. Se pärjää auringossa, puolivarjossa ja varjoisassa kasvupaikassa. Se sietää myös paahdetta ja kuivuutta hyvin.

Villakko kestää hyvin kylmää, joten sen voi istuttaa ulos jo varhain keväällä ja se kestää talven tuloon saakka hyvänä. Voisi sanoa, että kasvi on erittäin säänkestävä!

Villakkoa kastellaan säännöllisesti, mutta kasvualusta saa kuivahtaa kunnolla kasteluiden välillä. Märkyyttä kasvi ei siedä. Laita ruukun pohjalle salaojakerrokseksi ruukun palasia tai kevytsoraa. Huolehdi, että ruukun pohjassa on reikiä, josta ylimääräinen kasteluvesi pääsee pois. Lannoitusta kasvi ei tarvitse kuin silloin tällöin.

Voit kokeilla nostaa kasvin syksyllä sisälle ja pitää sitä talven huonekasvina.

Villakon lehti on hohtavan hopea ja samettisen pehmeä.

Avainsanat: