Valitse sivu

Syksyinen kranssi

Tee syksyinen kranssi kynttilälyhdyn ympärille

Syksyllä luonto ja pihamaa tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja kranssien materiaaleiksi. Yhdistele luonnonmateriaaleihin kukkakaupan erilaisia leikkokukkia ja tee kaunis syksyinen kranssi, jonka voit laittaa kynttilälyhdyn ympärille tunnelmantuojaksi.

Valitse leikkokukista kauniisti kuivuvia lajikkeita, niin saat kranssista pitkäikäisen. Tee kranssi tiiviiksi, koska kukat kutistuvat hiukan kuivuessaan. Voit ripustaa kranssin myöhemmin seinäkoristeeksi.

Muistathan tarkkailla avotulta ja valita sellaisia kynttilälyhtyjä, jotka ovat paloturvallisia. Voit käytää myös turvallisempia led-kynttilöitä lyhdyssä.

Oranssi, värinsä säilyttävä lyhtykoiso on koristeellinen ”kukka” syksyn kransseihin. eKukka.fi 

Kranssi syksyn juhlakoristeena

Kranssit sopivat erittäin hyvin kaikenlaisten juhlien koristelemiseen, niin syksyn puutarhajuhlien kuin ristiäisten kastepöytään kastemaljan ympärille.

Valitse ruokapöytään kranssi juhlien teemaväreissä ja sijoita sen keskelle kaunis ja tunnelmallinen lyhty – juhlatunnelma on taattu. Tai asettele ruokapöydän keskelle useampi pieni kranssi, joiden keskellä on pieni kynttilälyhty. Kummallakin tavalla saat kauniin kokonaisuuden juhliisi.

Syksyn kransseihin mainio kukka on oranssi ja kauniisti kuivuva sekä värinsä säilyttävä lyhtykoiso! Oikeastaan se ei ole kukka vaan perennan koristeellinen siemenkota.

Kranssit voidaan tehdä kukkasieneen, jolloin kukat säilyvät kauemmin kuin rautalankapohjaan kiepsautettuna. Toki rautalanka- tai oksapohjaan tehtynä kranssista saa kevyemmän ja luonnollisemman näköisen. Tällaiseen kranssiin kannattaa valita kestävät tai kauniisti kuivuvat kukat.

Kysy kukkakauppasi floristilta vinkit materiaalivalintaan, tai tilaa suoraan valmis kranssi kotiovellesi. 

Avainsanat: