Valitse sivu

Syksyinen sammalkranssi

Syksyinen kranssi syntyy sammaleesta

Syksyinen luonto on täynnä upeita materiaaleja, joista syntyy ihania kransseja. Sammal on helppo materiaali kranssin tekoon. Muista kuitenkin, että tarvitset sammaleen keruuseen maanomistajan luvan.

Pelkästä sammaleesta tehty kranssi on luonnollisen kaunis. Siihen sopii yhdistettäväksi monenlaiset koristeet, erityisesti luonnosta löytyvät oksat, kävyt ja marjat. Puutarhasta ja syysistutuksista kranssiin voi lisätä vaikkapa muratin oksia tai mehitähden ruusukkeita.  Myös kauniilla rusetilla saa sammalkranssiin söpön koristeen.

Sammalkranssin pohja

Sammalkranssin pohjaksi käy valmis olkipohja, styroksinen pohja, kanaverkosta tai erilaisista oksista taiteltu pohja.

Jos haluat ekologisen pohjan, tee se itse oksista. Taivuttele esimerkiksi pajuista sopivan kokoinen ympyrä, minkä päällystät sammaleella juuttinarua apuna käyttäen. Näin pohjasta tulee ekologinen.

Sammaleen kiinnitykseen käy myös puolalanka. Kiepauta sammal tiukasti puolalangalla kranssipohjan ympärille. Koristeiden ympärille voi kiepauttaa puolalankaa tai vahvempaa rautalankaa ja työntää sen jälkeen kiinni pohjaan.

Jos haluat täysin ekologisen kranssin, valitse sellaiset koristeet, jotka voit työntää kiinni pohjaan tai käytä juuttinarua koristeiden sitomiseen.

Lue myös

Tee itse trendikäs kuivakukkakranssi

Tee itse callunakranssi

Tee itse heinäkranssi syksyn ihanista heinistä 

Avainsanat: