Valitse sivu

Syyskukka Hebe

Pensastädyke tuo syyskukkaistutuksiin loistetta – katso hoitovinkit

Pensastädyke eli Hebe on kukkiva syyskasvi. Pensastädykkeen kasvutapa on vankka ja muhkean pensastava. Koristeelliset lehdet voivat olla yksiväriset tai kirjavat, kukinto on väriltään violetinsininen, vaalea tai vaaleanpunainen. Hebeä on saatavilla eri kokoisena, se sopii hyvin suurempiin syyskukkaistutuksiin sekä yksistään ruukkuun. Yhdistele erilaisten syyskasvien kanssa.

Hebe on loistava syyskasvi, se kestää jopa parin asteen pakkasiakin. Parhaiten se viihtyy esimerkiksi lasitetulla parvekkeella tai terassilla, jolloin sille riittää suojaa pidemmälle loppusyksystä. Se menestyy hyvin myös suojaisan katoksen alla.

Pensastädyke on hyvä vaihtoehto ränsistyneiden kesäkukkien korvaajaksi, saat nauttia kukkaloistosta vielä hetken aikaa, ennen talven tuloa. Hebe on monenlaisen pörriäisen mieleen!

Hebe hurmaa muhkeudellaan! eKukka.fi

Pensastädykkeen eli Heben hoito-ohjeet

  • Sijoita valoisalle tai puolivarjoisalle paikalle
  • Istuta vettä läpäisevään kasvualustaan
  • Kastele tasaisesti
  • Pitää miedosta lannoitteesta

Heben voit sijoitaa puolivarjoisalle paikalle, loppusyksystä täysin aurinkoinen paikka sopii myös mainiosti. Syyskukkaistutukseen istutettaessa huolehdi, että kasvualusta eli multa on vettä läpäisevä. Huolehdi myös että ruukun pohjassa on reikä, jotta ylimääräinen vesi pääsee valumaan pois. Voit myös salaojittaa ruukun esimerkiksi kevytsoralla. Hebe tykkää tasaisen kosteasta kasvualustasta, joten huolehdi kastelu pakkasiin saakka. Hebeä voi lannoittaa myös hieman.

Pensastädykettä on saatavilla myös kirjavalehtisenä. 

Avainsanat: