Valitse sivu

Syysswag tuo pirteyttä pimeneviin päiviin

Swag-ovikoriste syntyy syksyisistä ja kestävistä materiaaleista

Swag on kimppumaisesti sidottu, ylösalaisin ripustettava ovikoriste. Koska swagin tulisi kestää ovessa mahdollisimman pitkään ilman vettä, materiaaliksi kannattaa valita kestäviä ja kauniisti kuivuvia leikkoja. Syksyinen lopputulos syntyy keltaisen, oranssin tai punaisen eri sävyistä – voit hyödyntää esimeriksiksi puiden värittyneitä lehtiä ja yhdistellä niitä kauden leikkokukkiin. Swagit tuovat ihanaa vaihtelua perinteisten ovikranssien rinnalle.

Syysswag

’Syysswag’–ovikoristeen sitoi floristimestari Hyeeun Kim vuoden 2021 Kukkakauppakalenteria varten. Keltaiseksi käsitelty eukalyptus (Eucalyptus) muistuttaa ruskalehtiä, joten se sopii täydellisesti koristamaan syksyistä swagia. Iloisesta ja pirteästä ilmeestä vastaava mimosan (Acacia daelbata) pyöreät kukinnot. Aitopihtasta (Abies procera) syntyy jämäkkä ja tukeva pohja. Sidoskohta on viimeistelty paperinarulla, josta on myös helppo kiepsauttaa ripustuslenkki.  


‘Syysswag’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: