Valitse sivu

Syystähti eli Princettia – syksyn piristäjä

Syystähti tuo suloisen säväyksen pimenevään syksyyn

Iltojen pimetessä koti kaipaa piristäviä värejä ja kukkia. Syystähti eli Princettia on suloinen syksyn kukkija, jolla tuot kotiin kaivattua piristystä! Syystähdet ilmestyvät kauppoihin loppusyksystä. Sitä on saatavilla lokakuusta joulukuuhun. Syystähdestä löytyy niin vaaleanpunaisen eri sävyjä, kuin myös vaaleita ja hempeitä värejä. Syksyn pehmeät ja trendikkäät sävyt ovat nyt suosittuja!

Syystähden hoidossa pätevät samat hoito-ohjeet kuin joulutähdellä. On tärkeä muistaa syystähteä kotiin kuljetettaessa, että se ei siedä joulutähden tavoin kylmää! Kasvi on syytä pakata kunnolla ulkolämpötilan ollessa alle + 10 astetta. Kukkakaupasta ostettaessa kasvi pakataankin automaattisesti sään vaatimalla tavalla.

Syystähden pinkit sävyt tuovat pirteyttä syyskodin sisustukseen. eKukka.fi

Suositut pehmeän sävyiset syystähdet

Pehmeän vivahteiset syystähdet sopivat täydellisesti syksyn värimaailmoihin ja erityisesti boheemiin kotiin. Kuivakukat käyvät hienosti yhteen lempeän väristen syystähtien kanssa. Poimi tästä syksyn kukkavinkki: Tee sohvapöydälle tai lipaston päälle erilaisia asetelmia yhdistelemällä kaksi syksyn trendikkäintä – kuivakukat sekä vaaleat ja pehmeän sävyiset syystähdet.

Pehmeän sävyiset syystähdet ovat suosittuja ja trendikkäitä. eKukka.fi

Syystähden (Princettian) hoito-ohjeet

Syystähti on käytännössä sama kasvi kuin joulutähti, samat hoito-ohjeet pätevät kummankin kohdalla. Näitä hoito-ohjeita noudattamalla onnistut:

  • Tasainen kosteus. Kastellaan kun multa on kevyesti kuivahtanut pinnalta. Tärkeää on, että vesi ei jää ruukkuun hautomaan vaan pääsee ruukun pohjassa olevien reikien kautta ulos.
  • Valoisa ja vedoton paikka. Syystähdet ovat tarkkoja kasvupaikastaan, ne eivät siedä ollenkaan vetoista paikkaa ja vaativat valoa kukoistaakseen.
  • Huoneenlämpö on parhain mahdollinen syystähdelle. Liian viileä tai liian lämmin paikka voi koitua tähden kohtaloksi.

Avainsanat: