Valitse sivu

Syystähti on joulutähden värikäs pikkusisko

Syystähdet tuovat hempeitä sävyjä syksyn pimeneviin päiviin

Joulutähti on joulun rakasteituin ruukkukukka. Jouluintoilijat pääsevät ottamaan varaslähdön juhlahumuun jo syksyllä, kun kauppoihin saapuu joulutähden Princettia-nimiset, myös syystähdiksi kutsutut lajikkeet.

syystähti

Syystähti on syksyn juhlavin väripilkku. Ne ovat monilatvaisia, tuuheita ja hieman pienempilehtisiä kuin monet muut joulutähden lajikkeet. Värittyneet ylälehdet hohtavat vaaleanpunaisen ja persikan eri sävyissä, ja niiden hempeys sointuu yllättävän hyvin yhteen muiden syksyn kausikukkien kanssa.

Joulutähtiin ja syystähtiin pätevät samat hoito-ohjeet. Poimi alta vinkit!

syystähti

Syystähden hoito-ohjeet

  • Kastele syystähti, kun multa on hieman kuivahtanut. Tärkeää on, että vesi ei jää ruukkuun hautomaan vaan pääsee ruukun pohjassa olevien reikien kautta ulos.

  • Syystähti on tarkka kasvupaikastaan. Se ei siedä ollenkaan vetoa ja vaatii valoa kukoistaakseen. Vältä myös kuumana hehkuvia pattereita.

  • Jos kasvatat syystähteä huonekasvina, muista lannoittaa sitä kesällä noin parin viikon välein. Syystähti on lyhyenpäivänkasvi, joten jos haluat kukittaa sen uudestaan seuraavaksi jouluksi, sen on oltava pimeässä noin 14 tuntia vuorokaudessa noin kuuden viikon ajan.


Avainsanat: