Valitse sivu

Syystähti Princettia

Joulutähden pikkusisko – Syystähti Princettia

Syystähti eli Princettia tuo väriä syksyyn! Syystähti laittaa syystunnelman kohdilleen, tähdestä saat taatun katseenvangitsijan sekä ihanan väriläiskän kotiisi. Syystähteä on saatavilla vaaleanpunaisen eri sävyissä, valkoisena sekä trendikkäänä persikkaisena. Suurimmat jouluintoilijat pääsevät nyt fiilistelemään hieman jo joulua, syystähtihän on ulkonäöltään kuin joulutähti!

Syyskelit täytyy ottaa huomioon syystähteä ostettaessa. Se ei nimittäin siedä kylmää, joten kaupasta kotiin kuljetettaessa se täytyy olla hyvässä paketissa, mikäli lämpöasteet ulkona näyttävät alle +10 astetta. Kun paketoitu syystähti saadaan kuljetettua kotiin, anna lämpötilan tasautua ennen paketin avaamista. Hyvällä hoidolla ja huolenpidolla tämä prinsessamainen kukka, Princettia, ilahduttaa ja ihastuttaa pitkään!

Syystähden hoito-ohjeet:

Syystähti on käytännössä sama kasvi kuin joulutähti, samat hoito-ohjeet pätevät kummankin kohdalla. Näitä hoito-ohjeita noudattamalla onnistut:

  • Tasainen kosteus. Kastellaan kun multa on kevyesti kuivahtanut pinnalta. Tärkeää on, että vesi ei jää ruukkuun hautomaan vaan pääsee ruukun pohjassa olevien reikien kautta ulos.
  • Valoisa ja vedoton paikka. Syystähdet ovat tarkkoja kasvupaikastaan, ne eivät siedä ollenkaan vetoista paikkaa ja vaativat valoa kukoistaakseen.
  • Huoneenlämpö on parhain mahdollinen syystähdelle. Liian viileä tai liian lämmin paikka voi koitua tähden kohtaloksi.

Syystähti on syötynä lievästi myrkyllinen, joten ota tämä huomioon, mikäli taloudessasi asustaa pieniä lapsia tai lemmikkieläimiä. Tähdestä erittyvä maitiaisneste voi aiheuttaa ärsytystä iholle. Jos maitiaisnestettä pääsee iholle, muista kunnollinen huuhtelu vedellä.


Avainsanat: