Valitse sivu

Tähdenlennot – joulun kukkakoriste

Sievä ja vähäeleinen kukkakoriste sopii skandinaaviseen joulukotiin

Kukkakoriste ei vaadi paljoa ollakseen näyttävä ja huomiota herättävä. Muutaman oksan kukituksella puisista, narulla yhteen sidotuista tähdistä syntyy upeat tähdenlennot, jotka sopivat koristeeksi sekä sisälle että ulos. Kiinnitysnarun avulla kukkakoristeen saa ripustettua esimerkiksi ulko-oven eteen tai olohuoneen seinälle. Kauniisti kuivuvat materiaalit säilyvät koristeena pitkään.

kukkakoriste
‘Tähdenlennot’-kukkakoristeen toteutti Vuoden 2020 nuori floristi Mervi Juurikka

Tähdenlennot-kukkakoriste

‘Tähdenlennot’-kukkakoriste syntyi Vuoden 2020 nuoreksi floristiksi nimetyn Mervi Juurikan ideasta. Työssä käytetty aitopihta (Abies procera) tunnetaan yleisimmin sen vanhemmalla ja käytöstä poistuneella tieteellisellä nimellä, Abies nobilis. Nimi tarkoittaa “jaloa pihtaa”. Sen suurten ja näyttävien oksien hopeanhohtoinen sävy sopii täydellisesti joulunaikaan. ‘Tähdenlennot’-kukkakoristeen somistamiseen on riittänyt vain kaksi aitopihdan oksaa. Lisäksi työssä on käytetty mimosaa (Acacia dealbata), jonka keltaiset kukinnot säilyttävät värinsä myös kuivana.


‘Tähdenlennot’, Kukkakauppakalenteri 2021. Uudistuneen Kukkakauppakalenterin upeiden viikkoaukeamien kukkasidontatöistä vastaavat Vuoden nuori floristi 2020 Mervi Juurikka ja hänen assistenttinaan toiminut floristimestari Hyeeun Kim. Kuvaajat: Janika Saviluoto, Laura Karsikas ja Oona Ammunet.

Avainsanat: