Valitse sivu

Tämä oranssi kukka muistuttaa aivan paperilyhtyä – voit istuttaa sen myös puutarhaasi

Lyhtykoiso on upea syksyn oranssi kukka

Lyhtykoiso on monivuotinen koisokasvi, jota on saatavilla leikkokukkana sekä ruukkukukkana. Voit istuttaa sen myös puutarhaasi. Laji tunnetaan lisäksi nimellä lyhtykukka. Lyhtykoiso on yksi syksyn erikoisimmista leikkokukista – se sopii kivasti esimerkiksi Halloweenkimppuun.

Lyhtykoison herkät siemenkodat muistuttavat aivan paperilyhtyä. Ne ovat ensin vihreät ja loppusyksystä ne vaihtavat värinsä oransseiksi. Suloisia lyhtyjä voi myös kuivattaa ja käyttää koristeena esimerkiksi syyskukkaistutuksissa. Voit kokeilla myös laittaa lyhdyt valonauhaan, jolloin saat persoonallisen koristevalon koristamaan kotiasi.

Perennapenkissä lyhtykoiso kasvaa noin 50-80 cm korkuiseksi. Se leviää voimakkaasti maarönsyjen avulla. Kukkii heinäkuussa, pienin valkoisin kukin. Kukinnan jälkeen marjojen suojaksi kehittyy koristeelliset siemenkodat. Lyhtykoiso viihtyy puolivarjoisalla tai aurinkoisella kasvupaikalla, multavassa ja kosteassa kasvualustassa.

Lyhtykoiso on syksyn yksi suosituin oranssi kukka. eKukka.fi
Lyhtykoiso sopii somisteeksi Halloween juhliin. eKukka.fi

Halloween-kimppu saa rönsyillä – ja löytyy sieltä myös muutama oranssi kukka…

Millaisia kukkia löytyisi sinun Halloween-kimpusta? Väritykseltään oransseja tietysti, oranssi ruusu sopii hyvin tähän tehtävään. Halloween-kimpusta löytyy tietenkin kaikkea erikoista – esimerkiksi käppyräinen peikonpähkinän oksa, siniharmaata piikkiputkea ja hieman jopa hämähäkkiä muistuttavaa koristeporkkanaa.

Jos olet Halloween-hulluttelija ja tykkäät pitää Halloween-juhlat, rönsyilevä kimppu sopii täydellisesti Halloweenin herkkupöytään. Pienet koristekurpitsat sopivat somisteeksi syksyyn ja Halloweeniin. Viimeisen silauksen kimppuun tuot virittämällä sen ympärille esimerkiksi hämähäkin seittiä tai sujautat kukkien sekaan pieniä muoviötököitä.

Voisiko Halloween-kimpusta löytyä joulukukkanakin tunnettu amaryllis? Kurkkaa, miltä upea oranssi amaryllis näyttää – klikkaa tästä

Halloween-kimpussa on rosoista tunnelmaa. eKukka.fi
Halloween-kimpussa on rosoista tunnelmaa. eKukka.fi
Koristekurpitsoja on saatavilla useita erilaisia. eKukka.fi
Koristekurpitsoja on saatavilla useita erilaisia. eKukka.fi

Lue myös

Virittäydy Halloween tunnelmaan

Jännittävä kummituspuu

Avainsanat: