Valitse sivu

Tee itse havupallo

Tunnelmallinen havupallo ulos – katso ohjeet ja tee itse

Havuista tehty pallo on ihana talven- ja joulunajan koriste niin terassille kuin parvekkeellekin! Tee itse havupallo joululahjaksi – yllätät varmasti mieluisalla lahjalla. Itsetehdyssä lahjassa on mukana lämmintä mieltä ja tunnearvoa! Viritä havupallon päälle vielä valot, näin se näyttää kauniin tunnelmalliselta ja tuikkivalta joulukoristeelta.

Voit käyttää havupallossa pelkästään yhtä havulajia tai sitten useampia sekaisin. Valitse oman mieltymyksen mukaan. Käytä kotimaisia kuusen- tai männyn oksia, tai kysy kukkakaupasta millaista havuvalikoimaa heillä on myynnissä. Kuvan havupallossa on käytetty kotimaista kuusenoksaa ja kukkakaupasta hankittua jalohavua.

Muista, että tarvitset havunoksien keräämiseen maanomistajan luvan. Palloja voi tehdä myös erilaisista varvuista. Kuvittele kuin kaunis koristepallo tulisi mustikanvarvuista!

Havupallon ohje

Näitä tarvitset

  • oksasakset
  • kanaverkkoa
  • narua esim. juuttinaru
  • oasis kuivapallo

Valitse kaikkein tuuheimmat havunoksat. Pätki valmiiksi oksista sopivia pätkiä, noin 10 – 15 cm pitkiä. Mitä pidempiä pätkiä teet, sitä suurempi pallosta tulee halkaisiljaltaan. Havupallon suuruuteen vaikuttaa myös oasis pallon koko, niitä on saatavilla useampaa eri kokoa.

Leikka pala jyrsijäverkosta ja kieritä se oasis pallon ympärille. Verkko auttaa, ettei kukkatiili murru, kun siihen työnnetään oksia vieri viereen. Sulje verkko juuttinarulla ja jätä siitä samalla sopivan mittainen ripustusnaru.

Havupallo on helpompi tehdä, jos sen saa roikkumaan. Pallon tekeminen onnistuu silti hyvin myös pöydällä. Voit aloittaa pallon täyttämisen joko ylhäältä tai alhaalta.

Riivi aina oksanpätkästä havut parin sentin matkalta ja leikkaa se oksasaksilla viistoon. Näin se uppoaa helpommin palloon. Työnnä oksanpätkä palloon tiiviisti kiinni, siihen saakka että muutama neulanenkin jää pallon sisään.

Pistä oksat kuvitteellista pallon keskipistettä kohti, niin oksat tulevat luonnollisen näköisesti palloon kiinni. Jatka samalla tavoin kärsivällisesti loppuun saakka, työ palkitaan upealla lopputuloksella.

Voit pitää pallon tyylin luonnollisena, ilman koristeita tai ripustaa siihen sopivan rusetin nauhoineen. Tunnelmavalot sopivat myös palloon täydellisesti!

Avainsanat: